Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fără ore suplimentare la Ambulanţă


Pentru că orele suplimentare nu mai sunt plătite, angajații Serviciului de Ambulanță Vrancea nu mai lucrează după program decât în cazul unor urgențe.
Acest lucru s-ar putea schimba de anul viitor, deoarece reprezentanții Federației Naționale Sindicale Ambulanță (FNSA) au solicitat o întrevedere cu Ministrul Sănătății, Attila Cseke. Aceștia speră să-l convingă de faptul că plata orelor suplimentare este într-adevăr necesară. „Din cauza deficitului de personal din servicii medicale, angajații sunt nevoiți să lucreze în plus. În medie, angajații din acest sector realizează și 30 de ore suplimentare pe lună, timp de lucru care nu este, momentan, plătit”, susține Gheorghe Chiș, președintele FNSA. În 2009, orele suplimentare efectuate de angajații Serviciului de Ambulanță Vrancea erau plătite, iar aceștia speră ca acest lucru să se întâmple din nou, de anul viitor.
„Din punctul nostru de vedere, acest lucru ar fi bene-fic pentru activitatea noastră. Angajații făceau 60 de ore, dar erau plătiți doar pentru 30, dar acum, pentru că nu se mai plătesc, nu se mai fac ore suplimentare. Sunt, totuși, situații când angajații stau peste program, doar pentru că sunt constrânși de urgențe. Pentru aceste ore se dau zile libere de recuperare, dar tot neplătite” a declarat Cristi Onia, directorul Serviciului de Ambulanță Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?