Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ministerul Agriculturii va disponibiliza 3.175 de persoane


Peste trei mii de persoane vor fi disponibilizate din structura Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unităților din subordine, proces din care vor rezulta economii anuale de 127 milioane lei la bugetul de stat, a declarat, ieri, ministrul de resort, Mihail Dumitru. Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern adoptată în ședința de miercuri a Executivului.
„În urma restructurării, din 12.728 de posturi care sunt în prezent în minister și în unitățile subordonate, s-au redus 3.866 de posturi, din care 691 sunt vacante, iar 3.175 sunt ocupate de personal care va fi disponibilizat. În urma restructurării, vor mai rămâne 9.251 de persoane în structura mi-nisterului și a unităților deconcentrate”, a declarat Mihail Dumitru, la finalul ședinței Executivului.
El a precizat că economiile bugetare rezultate în urma acestei măsuri vor fi de 127 mi-lioane lei anual. Ministrul a mai precizat că, în urma restructurării și reorganizării ministerului și a autorităților din subordine, plata rentei viagere, efectuată până în prezent de către Agenția Domeniilor Statului (ADS), va fi efectuată de la 1 ianuarie 2011 de către Agenția de Plăți, deoarece ADS nu mai preia dosare de rentă viageră, ci va efectua numai plata pentru persoanele care dețin carnet de rentier până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?