Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Viteza, mania şoferilor


Åžoferii nu ezită să calce pedala de accelerație până la fund, în condițiile în care viteza a stat la baza a 27 de accidente grave, care s-au produs pe raza județului de la începutul anului și până acum.
Astfel, în această perioadă, polițiștii au aplicat 13.947 de sancțiuni contravenționale pentru această abatere. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, respectiv 7.000. Totodată, aceștia au reținut 168 de permise de conducere celor care au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră.
Astfel, polițiștii de la Biroul Rutier Focșani au aplicat 1.317 sancțiuni și au reținut patru permise tot pentru viteză, iar cei de la Adjud au aplicat 1.742 de sancțiuni vitezomanilor, iar pe 23 dintre aceștia i-au lăsat și pietoni. Sancțiuni pe această linie au aplicat și polițiștii de la Mărășești, Odobești, Vidra, Panciu și cei de la posturile de poliție cu atribuții pe linie rutieră. În total, au fost reținute numai pentru viteză 220 de permise și 332 pentru alte abateri.
Deși polițiștii sunt omniprezenți în trafic, șoferii tot mai calcă strâmb, numai în ultima săptămână două persoane pierzându-și viața. În acest sfârșit de săptămână, acțiunile pe această linie vor continua. Comisarul șef Adrian Huzum a precizat că ieri, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru combaterea vitezei excesive pe toate drumurile din județ, iar astăzi oamenii legii vor fi cu ochii pe căruțași, bicicliști și conducătorii de mopeduri. Mâine, în colimator vor fi șoferii care se urcă băuți la volan.
Åžeful Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe, spune că în interva-lul orar 12.00-20.00, toți lucrătorii de la Poliția Rutieră vor fi în trafic. „Odată cu demararea programului de reducere a accidentelor rutiere pe DN 2 E85, s-a luat măsura readaptării graficului de circulație. Astfel, toate echipajele vor acționa în intervalul orar   12.00-20.00. Acțiunile vor fi desfășurate și de polițiștii de la Posturile de Poliție. De asemenea, pe raza localităților se va acționa strict în zonele în care  s-au produs accidente de circulație. A nu se înțelege că acțiunile se vor desfășura doar în intervalul orar 12.00-20.00, ci și în restul timpului, între aceste ore prezența polițiștilor în stradă va fi mai mare”, a afirmat comisarul șef Viorel Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?