Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ponta: Ne dorim alegeri cât mai rapid posibil


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că partidul își dorește organizarea cât mai rapid a unor alegeri pe care să le câștige cu un scor care ulterior să îi permită să guverneze singur.
„Decizia noastră politică e foarte clară, vrem să câștigăm alegerile și ne dorim alegeri cât mai rapid posibil, pentru că e nevoie pentru România, nu pentru noi, ca partid. Vrem să guvernăm singuri și vrem să guvernăm bine, cum am guvernat în 2000-2004”, a spus Ponta, într-o conferință de presă susținută la Alba Iulia.
Liderul PSD a adăugat că își propune ca până la sfârșitul verii să ajungă în toate județele și în toate organizațiile partidului din țară, pentru că își dorește reorganizarea formațiunii. Victor Ponta a menționat că, în 16 octombrie, PSD va avea un Consiliu Național și un Congres Extraordinar, cu trei teme foarte clare: modificarea Statutului, stabilirea programului de guvernare și programul de acțiuni pentru perioada următoare.
Ponta a spus că la acest congres va fi stabilit programul de guvernare pentru a oferi o alternativă imediată.
„Trebuie oferită o alternativă chiar acum. La fel de mare greșeală sau, mă rog, semn de iresponsabilitate ar fi să zici «vreau să-i dau jos pe Boc și pe Băsescu», fără să spui ce vrei să pui în loc, doar pe principiul că orice va fi mai bine decât Boc. Sigur că așa este, dar un partid serios, cum e PSD, trebuie să vină să spună ce pune în loc, dar nu așa, în general vorbind, că aș vrea să fiu eu prim-ministru sau domnul Antonescu sau altcineva. Important e ce pui în loc, ca program economic și social pentru România”, a spus Ponta.
Potrivit acestuia, la congresul PSD se va stabili și programul de acțiuni care să fie valabil în toate organizațiile din țară.
„La anul, cel târziu în vară, vom avea de desemnat toți candidații la Consiliul Județean, la primării. Nu mai stăm până cu o lună înainte de alegeri și atunci să începem să căutăm cine candidează”, a afirmat Victor Ponta. El a explicat că își dorește o direcție foarte clară pentru partid, astfel încât să redevină „PSD-ul acela serios, pe care oamenii îl știau, nu neapărat îl iubeau, dar îl respectau”. Întrebat dacă PSD are pregătit și un prim-ministru, Victor Ponta a răspuns că partidul are destui oameni capabili să facă lucrul acesta.
„Nu e greu să ai candidat mai bun decât Boc, dar nu la el ne raportăm, ci ne raportăm la un candidat care să aibă capacitatea managerială politică pe care a avut-o Adrian Năstase în 2000. Nu va fi domnul Năstase, să fie foarte clar, a anunțat foarte clar că nu-și dorește lucrul acesta. Dar un prim-mi-nistru și un Guvern așa cum a fost cel din 2000-2004, acela este standardul spre care ne uităm”, a explicat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?