Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Construcţiile, în vizorul inspectorilor de muncă


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea va desfășura, astăzi și mâine, o campanie privind promovarea și controlul măsurilor de îmbunătățire a mediului de muncă din domeniul construcțiilor. Acțiunea vine ca urmare a numărului mare de accidente de muncă, ce au avut loc în unitățile care au ca profil de activitate construcțiile.
Până acum, din cele 35 de evenimente care au fost comunicate către ITM Vrancea, patru s-au produs în acest domeniu. Accidentele s-au soldat cu un deces, iar trei persoane au intrat în incapacitate temporară de muncă.
Anul trecut, șapte persoane au murit și una a rămas invalidă din cauza accidentelor produse în domeniul construcțiilor. Cauzele principale ale producerii acestor evenimente au fost: neutilizarea mijloacelor de protecție ale schelelor (balustradele intermediare și de capăt), neasigurarea stabilității scărilor și neutilizarea echipamentului individual de protecție.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea au mai efectuat o serie de controale pentru a verifica dacă sunt respectate normele în vigoare și au fost constatate mai multe nereguli. „Menționăm că în cadrul acestei campanii de control, vor fi vizate în primul rând unitățile care au înregistrat cele mai multe accidente de muncă și îmbolnăviri profesionale, apoi unitățile cu riscuri majore de accidentare și îmbolnăvirile profesionale, precum și alte unități care din diverse motive, nu au fost identificate în vederea organizării controlului. De asemenea, scopul  principal al acestei campanii este redu-cerea numărului de accidente de muncă înregistrate în sectorul construcții și, în același timp, conștientizarea angajatorilor asupra riscurilor la care sunt expuși lucrătorii lor în timpul desfășurării activității datorită nerespectării prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă”, transmite Mircea Moise, purtătorul de cuvânt al ITM Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?