Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ghişee unice în comunele Negrileşti şi Păuleşti


Localnicii din Negrilești și Păulești vor putea obține mai rapid documentele și informațiile de care au nevoie de la primării prin intermediul ghișeelor unice care vor fi înființate la nivelul administrațiilor locale din cele două localități. Ghișeele unice sunt înființate cu fonduri europene prin proiectul „Dezvoltarea capacității administrative- Ghișeuri unice în comunele Negrilești și Păulești”, cofinanțat din Fondul Social European. Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității și eficienței furnizării serviciilor destinate populației.
Proiectul va fi derulat până în mai 2011. Valoarea totală a proiectului este de 305.643.00 lei fără TVA. Asistența financiară nerambursabilă soli-citată este de 98%, respectiv 299.530.14 lei, iar fiecare primărie va contribui cu câte 1%, respectiv 3.056.43 lei. Pentru ca lucrurile să meargă bine, 18 funcționari din cele două primării se vor instrui în domeniul utilizării computerului, în domeniul controlului financiar preventiv, în domeniul auditului intern, în domeniul achizițiilor publice dar și în domeniul impozitelor și taxelor locale. De asemenea, funcționarii se vor specializa și în munca de agent agricol, asistență socială, controlul legalității actelor administrative cât și în dome-niul managementului schimbărilor în organizațiile publice. Totodată vor fi și conferințe pe tema egalității de șanse și pe tema dezvoltării durabile.
„Am demarat programul operațional «Dezvoltarea capacității administrative în comunele Negrilești și Păulești». Este un parteneriat pentru ambele localități și vine în folosul tuturor cetățenilor pentru că reflectă activitatea profesională a funcționarilor publici pentru a fi cât mai competitivi în activitatea zilnică. Oamenii vor fi informați în așa fel încât circuitul actelor dintr-un serviciu în altul să fie cât mai rapid. Acest program dă posibilitatea perfecționării personalului din primăriile noastre. Prin dezvoltarea acestui proiect oamenii vor fi mult mai bine serviți, vor fi informați legat de toate problemele privind circuitul documentelor în interiorul instituțiilor. Ne dorim ca programul să decurgă foarte bine”, a declarat Ion Văsuianu, primarul de la Negrilești. Reprezentanții primăriilor spun că, până acum, din cauza lipsei unor mijloace de asigurare a transparenței actului administrativ a scăzut încrederea populației iar unica soluție a fost identificată în crearea acestui ghișeu unic prin intermediul căruia oamenilor să le fie puse la dispoziție formularele și informațiile necesare. De asemenea, vor fi și pagini de internet ale celor două primării unde oamenii vor găsi toate informațiile pe care le primesc și la ghișeul unic.

Solicitările vor fi soluționate mai repede

Calitatea serviciilor publice oferite cetățenilor va crește după ce vor fi realizate două studii privind pro-blemele specifice furnizării serviciilor publice în cadrul celor două primării par-tenere. Studiile se vor concretiza în câte un regulament de organizare și funcționare a fiecărui compartiment. De asemenea, vor exista și două programe informatice de evidență a stării civile a populației. Colaborarea dintre primăriile Negrilești și Păulești datează de mai mult timp, ținând cont că sunt foarte aproape ca și vecinătate. „Colaborarea noastră presupune mai multe coincidențe. Ambele localități au fost reînființate în același timp, amândoi primarii am lucrat în învățământ, în ambele localități sunt crescători de animale, sunt oameni înrudiți. Consider că este o simpatie între cele două comune. Lumea o să fie mulțumită în primul rând de pregătirea celor care participă la acest seminar. Noi suntem alături de oameni și colaborăm destul de bine. De acum totul va fi mai organizat, pentru folosul oamenilor, în concordanță cu cerințele Uniunii Europene. Dorim să nu se mai spună de noi că România este o codașă, să fim și noi în inima Vrancei”, a declarat Vasile Bratosin, primarul de la Păulești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?