Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Caravana ocupării forţei de muncă


Persoanele fără loc de muncă, din întreg județul Vrancea, au șansa de a se angaja, în urma unei acțiuni întreprinse de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Instituția va desfășura, pe parcursul acestei luni, o campanie de informare, consiliere în carieră și de ocupare a locurilor de muncă, campanie ce va avea loc în mijlocul comunităților din județ.
Programul, derulat sub denumirea „Caravana ocupării forței de muncă”, se va desfășura în loca-litățile: Nereju, Năruja, Spulber, Paltin, Bordești, Dumitrești, Chiojdeni, Jitia și Vintileasca. Această campanie are în vedere identificarea persoanelor fără loc de muncă și care nu sunt înregistrate în baza de date a AJOFM Vrancea, dar care doresc să fie ocupate pe piața muncii. După acest pas, urmează înregistrarea acestora în baza de date a instituției, urmând să se desfășoare apoi acțiuni prin care aceste persoane să fie încadrate.
Cei care doresc să se angajeze, dar nu știu cum să procedeze, vor beneficia de consiliere profesională. Cum persoanele din mediul rural tind să aibă dificultăți mai mari în găsirea unui loc de muncă, reprezentanții AJOFM Vrancea vor sta de vorbă cu acestea pentru a încerca să identifice obstacolele pe care le întâlnesc în întreprinderea acestui demers. Se urmărește, în același timp, stabilirea și inițierea unor măsuri care să răspundă mai bine nevoilor celor fără loc de muncă în materie de ocupare, precum și stabilirea și consolidarea legăturilor de colaborare între toți factorii de la nivelul comunităților locale, interesați de creșterea gradului de ocupare profesională.
Campania reprezintă o continuare a acțiunilor întreprinse de AJOFM Vrancea în primele șase luni ale anului. În urma acestora, au fost vizitate 51 de comunități rurale din județul nostru. Un număr de 1.346 persoane a fost consiliat în urma acestor acțiuni, iar 46 dintre acestea chiar și-au găsit locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?