Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Geoană: Anticipez că la finalul lui 2010 taxele vor creşte şi mai mult


Președintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că, în opinia sa, dată fiind contracția economică estimată de specialiști, de -2 sau -3%, la finele lui 2010 vor trebui luate măsuri și mai dure pentru creșterea veniturilor la buget, el anticipând că taxele vor crește și mai mult.
„Această formulă de creștere a taxelor nu se va opri aici. Din punct de vedere al cifrelor și al contracției economice, care va fi mult mai mare decât cea prognozată azi – specialiștii economici spun că vom avea o scădere economică în 2010 de -2, -3 % față de -0,5%, cât e azi calculată – ceea ce înseamnă că, spre finalul anului, vor trebui să ia măsuri și mai dure de a crește veniturile la buget pentru a acoperi deficitul”, a spus Geoană.
El a arătat că acest lucru însemnă, în primul rând, că nu va exista nicio măsură de austeritate care a fost adoptată și care să fie retrasă la 31 decembrie 2010 sau la 1 ianuarie 2011.
„Deci oamenii vor rămâne cu salariile diminuate. Taxele vor rămâne mari și anticipez că vor crește taxe suplimentare pentru a putea să își acopere acest deficit”, a spus Geoană.
El a mai arătat că ideea privind eventuala reducere a TVA prin impozitarea pensiilor este o „aberație economică” și o măsură antisocială care nu va conduce la nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?