Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bătut de „piraţii auto“


Un bărbat din Vidra, care efectuează transport de persoane pe ruta Focșani-Vidra și retur, susține că a fost bătut de două persoane care practică pirateria auto. Mihai Capros, de 37 de ani, spune că a fost bătut de cei doi agresori chiar în stația Vidra, sub ochii a doi clienți, care se aflau în mașina sa în acel moment După ce a stat câteva zile internat în spital, bărbatul a mers la poliție și a făcut plângere cu privire la cele întâmplate. Incidentul s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute.

Mihai Capros, de 37 de ani, spune că, la sfârșitul săptămânii trecute, parcase mașina de serviciu în stația Vidra și aștepta clienți. Pe nepusă masă, a fost lovit în față, apoi tras de haine. El a afirmat că a fost luat la bătaie de doi bărbați, care ar practica pirateria auto. „Abia ajunsesem în stație și așteptam clienți pentru a mă întoarce la Focșani. Eram în mașină și erau și doi clienți. La un moment dat, m-am trezit cu o lovitură în față. O altă persoană m-a apucat de haine și a început să mă lovească. În cele din urmă am ieșit din mașină, iar cei doi, care sunt frați, au continuat să mă lovească până când a intervenit o persoană și cei doi au încetat să mai dea în mine. Pe unul dintre cei care m-au bătut îl cunosc. Este o persoană de aici din Vidra, care face curse și din câte am înțeles, cealaltă persoană care m-a lovit este fratele lui”, a povestit șoferul bătut în stație.
Imediat după incident, bărbatul agresat a mers la poliție și a povestit ce s-a întâmplat, iar apoi la Spitalul din Vidra unde a și rămas internat câteva zile. Mihai Capros spune că niciodată nu a avut discuții în contradictoriu cu cei care l-au bătut și că singura dată când a vorbit cu unul dintre ei, a fost cu o zi înainte de incident, când l-a rugat pe acesta să nu-i mai „fure” clienții, că va fi dat afară de la serviciu. „Nu am avut probleme până acum cu aceste persoane. Cu o zi înainte, eu eram în stație și așteptam clienți, iar el făcea același lucru. L-am rugat doar să nu mai facă asta pentru că nu este legal și în plus, dacă noi nu ducem bani la firmă, putem rămâne fără serviciu. Asta a fost singura discuție pe care am avut-o cu el. Mi-a spus atunci că ne vom mai întâlni în Vidra, iar ziua următoare am fost bătut în stație. Pe unul dintre ei știu că îl cheamă Vasilică, iar poliția știe cine sunt autorii, că au fost identificați de atunci”, a mai spus Mihai Capros.
Bărbatul și-a scos certificat de la medicul legist, iar miercuri a depus plângere la Poliția Comunală Vidra. Oamenii legii fac cercetări în acest caz și în funcție de rezultate, vor lua și măsurile care se impun. „A fost înregistrată o plângere și se fac cercetări pentru loviri sau alte violențe. În funcție de rezultate, se vor lua și măsurile corespunzătoare”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Pirateria auto este o problemă destul de veche, iar polițiștii încearcă de multă vreme să „extirpeze” acest fenomen. Cu toate că legea este destul de aspră în astfel de cazuri, „pirații auto” par să nu se teamă că vor rămâne fără plăcuțele și certificatul de înmatri-culare al mașinii.
Patronii firmelor de transport au făcut nenumărate plângeri cu privire la acest fenomen și chiar au dus la poliție liste cu numere de mașini și persoane care practică pirateria auto. Până acum, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au lăsat mai mulți șoferi fără plăcuțe și certificate de înmatriculare, după ce aceștia au fost depistați că practicau pirateria auto. Ei și-au primit plăcuțele și certificatele înapoi abia după ce   le-au dovedit oamenilor legii că au achitat amenda de 500 lei, în 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?