Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Sorbet de căpşuni parfumat


Ingrediente:
3 albușuri
110 gr zahăr pudră
40 gr zahăr vanilat bourbon
coaja rasă și zeama de la o lămâie
25 ml sherry
500 gr căpșuni, curățate și tocate mărunt

Mod de preparare:
Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare. Se adaugă apoi treptat, zahărul pudră și zahărul vanilat, mixându-se până când albușurile devin lucioase, iar zahărul s-a topit. Se încorporează coaja rasă și zeama de lămâie, apoi sherry și căpșunele. Compoziția obținută se fierbe la bain-marie, bătându-se continuu cu telul, timp de 7-8 minute până când a crescut în volum și a devenit o spumă ușoară, lichidă. Se ia de pe foc și se mai bate puțin pentru a se răci ușor. Se introduce compoziția la congelator până când se întărește, amestecând din când în când în ea pentru a sparge cristalele de gheață formate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?