Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

PSD atrage atentia asupra derapajelor nedemocratice împotriva presei


Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a atras atenția în plenul Parlamentului European asupra derapajelor nedemocratice împotriva presei din România, Italia și Ungaria, culminând cu trecerea presei, de către administrația Băsescu, în rândul amenințărilor la adresa siguranței naționale. În viziunea eurodeputatului, Uniunea Europeană trebuie să învețe din lecțiile trecutului și să se opună încălcării drepturilor fundamentale, a informat un comunicat remis de Departamentul de comunicare al Delegației social-democrate române în Parlamentul European.
„Între cele două Războaie Mondiale, România, Ungaria și Italia au cunoscut dictaturi, regimuri fasciste dar și violența generată de acestea. Astăzi Italia se confruntă cu monopolul asupra mass-media practicat de Silvio Berlusconi. În Ungaria, guvernul, al cărui partid aparține unui Grup politic din Parlamentul European, își propune monopolul pe termen lung asupra audio-vizualului public”, a declarat Victor Boștinaru.
„În România, președintele Traian Băsescu, susținut de asemenea de către un partid reprezentat într-un Grup politic din Parlamentul European, declară mass-media o amenințare la adresa siguranței naționale. Vreau să cred că Uniunea noastră a tras toate lecțiile din trecut și că se va opune încălcării explicite a unor acte fondatoare și a unor valori fundamentale”, a atras atenția deputatul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?