Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Directorii de şcoli îşi autoevaluează munca


Directorii unităților de învățământ din județ trebuie să își analizeze propria activitate managerială. Așa numita fișă de autoevaluare și raportul argumentativ trebuie depuse până pe 15 iulie, la secretariatul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ). Potrivit metodologiei în vigoare, dosarele de autoevaluare trebuie să conțină fișa de evaluare proprie, însoțită de raportul de autoevaluare, detaliat pe criteriile din fișă, dar și raportul argumentativ asupra activității desfășurate în unitatea de învățământ. „Directorii au adus fișele de autoevaluare, iar acum așteptăm raportul argumentativ din partea lor. Fiecare dosar trebuie să conțină fișa de evaluare proprie, însoțită de raportul de autoevaluare, detaliat pe criteriile din fișă și raportul argumentativ asupra activității desfășurate în unitatea respectivă în anul școlar 2009-2010”, a subliniat Radu Emil, inspector de management în cadrul ISJ.
Toate aceste dosare, în care directorii au făcut aprecieri asupra propriilor activități, vor fi supuse analizei în cadrul Consiliului de Administrație al ISJ, astfel încât calificativele să fie cât mai apropiate de adevăr. Punctajele și calificativele vor fi acordate până la data de 31 august 2010.
Conform Ordinului de Ministru nr. 4925/2005, evaluarea directorului adjunct se realizează la nivelul unității școlare. În urma acestei eva-luări, punctajul și calificativul acordat directorului adjunct vor fi aduse la cunoștința inspectorului de ma-nagement afiliat unității. În urma evaluării, punctajul obținut va determina acordarea calificativului. Astfel, cei care obțin între 86 și 100 de puncte vor primi calificativul „foarte bine”, pentru 71 – 85 de puncte calificativul fiind „bine”, iar pentru cei care obțin între  61 și 70 de puncte calificativul va fi „satisfăcător”. Managerilor de școli care obțin în urma evaluării dosarelor între 0 și 60 de puncte li se va acorda calificativul „nesatisfăcător”. Cei care vor avea ghinionul de a obține fie calificativul „satisfăcător”, dar mai ales „nesatisfăcător”,  vor fi chemați la explicații în fața Consiliului de Administrație al ISJ. De asemenea, directorii numiți cu delegație care vor obține calificativul „nesatisfăcător” vor fi destituiți din funcții. În procesul de evaluare al directorilor se va ține cont, printre altele, și de rata de promovabilitate a elevilor, de numărul corigenților sau repetenților înregistrați în școlile pe care le conduc și de rezultatele obținute de elevi la cursuri sau concursurile școlare. În plus, este foarte important pentru CV-ul directorului să aibă o relație bună cu părinții, dar mai ales cu autoritățile locale. Trebuie menționat faptul că la 31 august, vor expira delegațiile celor ce au ocupat o funcție de director fără a fi susținut concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?