Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ziua Justiţiei, începutul vacanţei judecătoreşti


Anul acesta, Ziua Justiției, care este sărbătorită în prima duminică a lunii iulie, va coincide cu începutul vacanței judecătorești.
De astăzi, judecătorii vor fi în vacanță până la începutul lunii septembrie. „În acest interval, activitatea de judecată va fi restrânsă, urmând să fie soluționate doar cauzele urgente sau cele pentru care diferite acte normative prevăd că trebuie să fie soluționate cu celeritate. Pe toată perioada vacanței judecătorești pot fi înaintate de către cei interesați cereri de chemare în judecată, care vor primi termen în funcție de caracterul lor, urgent sau nu”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Vrancea.
Arhiva Tribunalului va avea program restrâns de lucru cu publicul, respectiv între orele 10.00 și 12.00, de luni și până joi, în timp ce judecătorul de serviciu pentru depunerea cererilor de chemare în judecată poate fi găsit zilnic în același interval orar. „În ceea ce privește programul cu pu-blicul al Compartimentului Apostilă, acesta se va desfășura în zilele de marți și joi ale fiecărei săptămâni, între orele 10.00 – 11.00 având loc primirea actelor, iar între 13.30 – 14.30 eliberându-se documentele apostilate”, se mai arată în același comunicat.
Duminică se va sărbători și Ziua Justiției. Această sărbătoare a fost instituită din 1994. „Indiferent de contextul socio-politic sau econo-mic în care ne-am afla, justiția, acest serviciu public pentru cetățeni, are drept scop apărarea intereselor generale ale societății, a ordinii de drept, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor. Întreaga activitate a instanțelor de judecată se circumscrie obiectivului fundamental de garantare a respectării Constituției și legilor țării”, mai spun oficialii Tribunalului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?