Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Budincă de dovlecel


Ingrediente:
10 dovlecei subțiri (mici și cruzi)
400 gr brânză de oaie (tare)
400 gr cașcaval de oaie (tare)
5 ouă
150 gr brânză feta
1 ceașcă de lapte dulce
sare, piper proaspăt măcinat, mentă uscată sau verde, vegeta fără sare.

Mod de preparare:
Dăm pe răzătoarea mare cașcavalul și brânza. Spălăm și curățăm dovleceii, îi tăiem rondele și îi vom pune într-o tavă de yenna.Vom pune un rând de dovlecel, un rând de brânză, un rând de dovlecel, un rând de cașcaval, și așa până sus, deoarece deasupra vom pune cașcaval ras din abundență. Adăugăm o ceașcă de lapte dulce, cât să acopere rândurile de dovlecel și dăm la cuptor pentru cel puțin 60-80 de minute la foc mic. Înainte cu 15 minute de a închide focul la cuptor, scoatem tava și adăugăm ouăle bătute spumă și brânza feta de capră tăiată cubulețe care este foarte moale și se va întinde pe budincă. Această brânză este foarte delicioasă și destul de sărată, astfel încât nu mai este nevoie de sare. Presărăm și un praf de mentă și băgăm iar la cuptor pentru încă 15 minute. Menționez că lăsăm budinca să se răcească în cuptor și apoi o tăiem. Este o budincă tare delicioasă și fără prea multă grăsime. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?