Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Lia Olguţa Vasilescu: Juriştii PSD sunt pregătiţi să sesizeze organismele europene


Specialiștii juriști ai Partidului Social Democrat (PSD) sunt pregătiți pentru sesizarea organismelor internaționale, în cazul în care Curtea Constituțională va declara constituționale măsurile de austeritate pentru care Guvernul Boc și-a asumat răspunderea în Parlament, a declarat, ieri, senatorul PSD Lia Olguța Vasilescu.
„Astăzi (joi – n.r.), li s-a trasat sarcina juriștilor PSD să fie pregătiți cu toată documentația necesară ca să ne adresăm CEDO și, ulterior, Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul în care legile Boc de tăiere a pensiilor și salariilor vor fi declarate constituționale. În cazul în care vom constata că nu mai putem aștepta soluții constituționale democratice și independente de factorul politic nu ne mai rămâne decât să ne adresăm orga-nismelor de justiție europene”, a precizat purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, în cadrul unei conferințe de presă.
Olguța Vasilescu a adăugat că social-democrații își întemeiază așteptările cu privire la declararea neconstituționalității măsurilor de austeritate pe o decizie similară a Curții Constituționale din Letonia, unde Guvernul, care a tăiat pensiile, a fost obligat să le restituie, dar și pe practica CEDO.
„Vrem să fim pregătiți pentru orice alternativă oricât ar fi ea de neagră, pentru că, săptămâna trecută, președintele Traian Băsescu și-a văzut visul cu ochii și a obținut acea majoritate de care avea nevoie la CCR, nu doar la Guvern și în Parlamentul României. (…) Astăzi    ( joi – n.r.), CCR dă primul examen de independență față de Traian Băsescu și față de interesele Guvernului său. Să vedem dacă va promova sau va pica acest exa-men”, a susținut senatorul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?