Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrâncenii, victimele genocidului social pus în scenă de PDL


Vrâncenii vor fi victimele genocidului social pus în scenă de PDL și orchestrat din umbră de Palatul Cotroceni. Parlamentarii social democrați de Vrancea spun că, prin picarea moțiunii de cenzură în fața mașinăriei de vot orchestrată de PDL, vrâncenii nu vor mai avea bani pentru medicamente, pentru plata întreținerii și nici pentru mâncare. Parlamentarii PSD și cel al PNL au susținut că Sorina Plăcintă, Alin Trășculescu și Răzvan Mustea nu au avut curajul să respecte dorința vrâncenilor și au ales să protejeze interesele camarilei pedeliste.

Parlamentarii PDL au semnat, marți, condamnarea la moarte a vrâncenilor prin aprobarea reducerilor de pensii și salarii. Cel mai probabil, din luna iulie, pensiile și indemnizațiile de șomaj vor fi mai mici cu 15% iar salariile bugetarilor vor scădea cu 25%. Reducerile de pensii și salarii îi vor afecta mai ales pe vrâncenii cu venituri reduse. Circa 80.000 de pensionari vor trebui să aleagă între întreținere, medicamente sau mâncare. Acestora li se adaugă miile de salariați bugetari care nu vor mai avea bani pentru plata ratelor bancare, a întreținerii sau pentru școlarizarea copiilor.
Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a declarat că parlamentarii puterii nu au înțeles durerea și nevoile poporului român. Pentru parlamentarii PDL a contat doar decizia partidului. „Guvernul Boc este cel mai slab și cel mai incompetent guvern pe care l-a avut România. Nu înțelege fenomenul economic și nici nu știu ce măsuri trebuie să ia în interesul poporului român și nu în detrimentul lui. Faptul că moțiunea de cenzură a picat pentru vrânceni înseamnă reducerea salariilor, a pensiilor, a indemnizației de șomaj și a celorlalte indemnizații. Vrâncenii nu vor mai avea bani pentru medicamente, pentru plata întreținerii și nici pentru mâncare. De asemenea va scădea puterea de cumpărare a tuturor vrâncenilor și implicit și economia județului Vrancea ceea ce ar putea duce la revolte extreme din partea populației”, a afirmat parlamentarul vrâncean.
Ciprian Nica a adăugat că parlamentarii vrânceni ai PDL nu au putut ieși din cadrul „liniei de partid” și au votat împotriva celor care i-au învestit cu încrederea lor. „Parlamentarii PDL din Vrancea nu au putut ieși din cadrul liniei trasate de partid și au votat împotriva celor care i-au ales și i-au trimis în Parlament. Acești oameni nu înțeleg că aceste funcții sunt efemere, că se vor întoarce în colegiile lor și atunci vor trebui să le spună oamenilor de ce au votat genocidul social”, a mai susținut deputatul social democrat Ciprian Nica.

„Regimul Băsescu a înregistrat o nouă victorie împotriva poporului român”

Deputatul social democrat, Angel Tîlvăr, a declarat că prin căderea moțiunii, regimul Băsescu a mai înregistrat o „victorie” și anume victoria împotriva poporului român și implicit a cetățenilor județului Vrancea. „Am văzut, marți, un premier a cărui demagogie nu cred că va mai putea fi egalată vreodată. Nicio măsură de relansare economică, niciun proiect care să ofere oamenilor spe-ranța într-o ieșire din situația dificilă în care se află țara. Demagogie, demagogie, demagogie! Dacă la căderea moțiunii adăugăm disprețul pe care parlamentarii puterii l-au arătat față de lege și Regulament atunci când s-a pus problema numirii unui judecător la Curtea Constituțională în Camera Deputaților, obținem tabloul sumbru al unei țări pe care camarila portocalie și susținătorii ei îl oferă astăzi României”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr. Parlamentarul vrâncean a adăugat că parlamentarii care au sprijinit moțiunea condamnă categorii largi din populația României la o viață lipsită de speranța unui trai mai bun.
„În loc să taie coridoarele care le alimentează cu resurse clientela politică, Guvernul Boc și susținătorii săi au preferat să sărăcească un popor care merita o soartă mai bună. Probabil că domniile lor consideră că o populație sărăcită va putea fi mai ușor mituită în timpul campaniilor electorale viitoare. În ceea ce privește vrâncenii, sper să analizeze activitatea fiecărui parlamentar vis a vis de moțiunea de cenzură și să vadă dacă în viitor mai pot fi reprezentați de cei care le-au micșorat salariile și pensiile. Nu doresc să creez isterie, dar lipsa unor măsuri de sprijinire a categoriilor sociale aflate în dificultate la care se adaugă tăierea pensiilor și salariilor este o dovadă de ci-nism și până la urmă de dispreț față de cei care le-au delegat dreptul de a se pronunța în numele lor”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.

„Votul parlamentarilor PDL este un furt din buzunarul vrâncenilor”

Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat că parlamentarii PDL și-au arătat adevărata față când au votat pentru interesele lor de castă fără să se gândească la interesele cetățenilor din Vrancea care i-au trimis în Parlament. „Parlamentarii PDL au votat împotriva vrâncenilor, împotriva cetățenilor care muncesc în instituțiile din Vrancea și împotriva pensionarilor. Votul parlamentarilor PDL este un furt din buzunarul vrâncenilor, al celor care muncesc și al pensionarilor”, a afirmat deputatul Dumitrescu.
Acesta a adăugat că abia acum vrâncenii vor înțelege demagogia celor care i-au mințit în campania electorală doar pentru a merge în Parlament pentru interesele proprii și nu pentru vrânceni. „Prin votul de ieri s-a deschis calea unui genocid social. Pentru vrânceni este o crimă. Reducerile cu 25% din salariile bugetarilor și cu 15% din pensii înseamnă în primul rând mai puține alimente și mai ales mai puține medicamente pentru pensionari”, a mai spus deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.

„Scăderea pensiilor este o crimă”

Liberalul Săpunaru spune că scăderea pensiilor și a salariilor reprezintă o nenorocire pentru toți vrâncenii. „Județul nostru nu are o economie dezvoltată și se bazează foarte mult pe banii bugetarilor iar scăderea de 25% se va cunoaște în tot ce înseamnă piață din Vrancea. Scăderea pensiilor este o crimă. Sunt oameni care nu vor mai avea cu ce să își cumpere medicamente și cele necesare traiului. Mai mult, în septembrie-octombrie, se va ajunge la o creștere a TVA-ului”, a afirmat Nini Săpunaru. De altfel, creșterea ta-xelor a fost prognozată de actualul ministru al Finanțelor. Într-un interviu televizat, Sebastian Vlădescu a afirmat că aceasta este următoarea decizie pe care o vor lua guvernanții dacă nu cresc încasările la buget. Åži nici nu au cum să crească atât timp cât nu există măsuri de stimulare a firmelor ci doar un impozit minim care-i sufocă pe micii întreprinzători.
Deputatul liberal a acuzat încăpățânarea cu care pedeliștii au susținut scăderea pensiilor, cu toate că sunt conștienți de condamnarea la moarte a pensionarilor cu venituri mici. „Scăderea pensiilor a fost o ambiție a lui Băsescu, o decizie luată la ceas de seară, singur, fără să se consulte cu guvernul. Este ambiția lui. Nu înțeleg ce are cu pensionarii”, a precizat Nini Săpunaru. El a explicat că parlamentarii PDL de Vrancea nu au avut curaj să se opună condu-cerii partidului și le-a fost frică să nu își piardă funcțiile politice. „Le-a fost frică. Nu au avut curaj să se opună așa cum a făcut-o Teo Trandafir. Ei merg cu partidul înainte”, a concluzionat deputatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?