Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Preşedintele PSE: Băsescu pare acum calat pe reducerea libertăţilor civile


Președintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen, l-a criticat, ieri, pe președintele Traian Băsescu, spunând că, după ce a pus toată povara crizei pe umerii angajaților de la stat, pe copii și pensionari, acesta s-a axat pe reducerea libertăților civile, inclusiv a dreptului legitim de a protesta. „România este într-o stare de criză economică și socială”, a spus președintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen, potrivit unui comunicat comun PSE-PSD.
„În ultimele săptămâni am fost martorii unui atac grav la adresa sistemului democratic și de bunăstare al României. După ce a pus toată povara crizei pe umerii angajaților de la stat, pe copii și pensionari, domnul Băsescu, președintele României, pare acum calat pe reducerea libertăților civile, inclusiv a dreptului legitim de a protesta. România merită mai bine”, a spus el.
PSE notează „cu mare preocupare”, potrivit comunicatului citat, lipsa de răspuns din partea Comisiei Europene la „atacurile recente îndreptate împotriva standardelor democratice”” din România.
Totodată, comunicatul mai arată că „demonizarea opoziției, blocarea intrării lui Valer Dorneanu la Curtea Constituțională, presiunea asupra funcționarilor publici pentru a se abține de la proteste și aprobarea unor măsuri neconstituționale precum tăierea pensiilor amenință democrația și stabilitatea din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?