Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Victor Ponta : „Dacă nu ne lasă să dezbatem moţiunea, e lovitură de stat“


Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, și-a exprimat speranța, ieri, că parlamentarii democrat liberali nu vor încerca să împiedice dezbaterea și votul moțiunii de cenzură, susținând că un astfel de gest ar fi „o lovitură de stat”. „Dacă mâine (marți – n.r.) nu ne lasă să dezbatem moțiunea, e lovitură de stat. Sper să nu fie atât de inconștienți și iresponsabili și, mai ales, sper să câștigăm la vot. (…) Singurul lucru esențial este ca mâine să obținem numărul de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură. Acesta este scopul numărul unu, ce se va întâmpla din punct de vedere politic”, a declarat Ponta, la finalul ședinței Comitetul Executiv Național al PSD.
Afirmația sa vine după ce senatorul PSD Ioan Chelaru a susținut că PDL ar putea, „cu disperare”, să găsească o modalitate ca moțiunea să nu se mai dezbată și să nu mai fie votată în cursul zilei de marți.
„Este posibil ca mâine (marți – n.r.) să începem dezbaterea moțiunii cu invocarea tardivității acesteia. Se va încerca, cu disperare, găsirea unei modalități ca moțiunea să fie respinsă și să nu se mai dezbată. Cred că va trebui evitată – și mă bucur că președintele Mircea Geoană (președintele Senatului – n.r.), care va conduce ședința, este aici – supunerea unei asemenea probleme la vot (…) pentru că la plen nu avem nicio siguranță cu ce se va putea întâmpla. Åžansa moțiunii se joacă și se va juca până la capăt. Depinde cum vor juca cei care ne-au trădat și cei care vor dori să fie de partea populației”, a spus Chelaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?