Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Vrancea s-a alăturat proiectului „Let`s Do It, Romania!“


Echipa „Let`s Do It, Romania!” a semnat, ieri, un contract de colaborare cu autoritățile locale. La conferința de presă au asistat și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Gărzii de Mediu și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor dar și reprezentanți ai mai multor ONG-uri care au ales să sprijine acest proiect. Maricela Ghiuță, președintele corpului voluntarilor de mediu, împreună cu Elena Matache, reprezentant al firmei „Eco-X” sunt principalii coordonatori ai „Let`s Do It, Romania!” la nivelul Vrancei.
Mihai Dragotă de la Asociația EcoAssist spune că reușita acțiunii de curățare a României de deșeuri depinde în primul rând de nivelul de implicare al autorităților și cetățenilor. „Pentru ca acțiunea noastră să aibă un impact cât mai mare trebuie să implicăm cât mai multe instituții publice dar și câți mai mulți cetățeni. În acest sens avem nevoie și de partenerii media cu tradiție. Televiziunea, radioul și presa scrisă ne pot fi de foarte mare ajutor pentru că până acum ne-am promovat doar în mediul online”, a declarat Mihai Dragotă. În acest week-end va demara și acțiunea de cartare care reprezintă identificarea gunoaielor de către voluntari și postarea datelor găsite la fața locului pe site-ul www.letsdoitromania.ro. „Geografii noștri vor stabili traseele pe care se va merge pentru cartare. Cu ajutorul GPS-ului se va afla longitudinea și latitudinea iar voluntarii vor pune pe site aceste date dar și informații privind compoziția deșeurilor. Cartarea din Vrancea va fi cea de-a 17-a de când am demarat proiectul”, a mai precizat Mihai Dragotă. „Let`s Do It, Romania!” este un proiect importat din Estonia care propune o curățenie generală la nivelul întregii țări, pe 25 septembrie 2010.
Cum această zi va cădea într-o sâmbătă, organizatorii așteaptă un număr foarte mare de cetățeni și mizează foarte mult și pe elevi pentru că aceștia pot fi mai ușor de educat în ceea ce privește protecția mediului.
Cei care vor să se alăture proiectului o pot face pe site-ul menționat mai sus sau pot lua legătura cu unul din coordonatorii locali, la adresa de mail elenamatche@ecox.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?