Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ponta: Nu vom mai face aranjamente cu alte partide


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, că PSD nu va mai face „aranjamente” cu niciun partid politic din România, singura alianță pe care o mai acceptă fiind „PSD-PSD”. Liderul social-democrat a transmis celor prezenți la Conferința județeană a PSD Vaslui că a venit timpul ca toți membrii partidului și mai ales cei de la vârf să nu mai facă gafe care să fie subiectul unor scene hazlii.
„Noi trebuie să ne batem singuri așa cum am fost în perioada 2000-2004. Nu mai fac aranjamente, nu mai fac mie vreo funcție sau altcuiva. M-am bucurat că Daciana, soția mea, nu are niciun frate să-i trebuiască să-i dau vreo funcție. Nu vreau să se mai râdă de PSD cu flacăra violet, jacuzzi sau altceva. Vreau să facem alianță PSD-PSD, astfel încât în 2011 să ne putem pregăti oferta electorală cu candidați buni. Nu mai merge cu programele altora neapărat ca să stau eu sau altcineva pe funcția de ministru. Nu vom mai face niciun fel de combinații sau aranjamente cu alte partide”, a conchis Victor Ponta.
Liderul social-democrat a spus că ar trebui luate lucrurile bune din perioada 2000-2004 făcute de Adrian Năstase și Ion Iliescu, însă trebuie avut grijă să nu se mai ajungă la greșelile lor.

Sistem uninominal pentru consilierii județeni

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că Statutul PSD va fi modificat astfel încât consilierii județeni să fie aleși în sistem de tip uninominal de listă, pe districte electorale. Ponta a spus, în cadrul Conferinței județene a PSD Neamț, că Statutul PSD se va modifica, urmând să fie înființate, în fiecare organizație, un număr de districte electorale egale cu numărul de consilieri județeni din acel județ. Fiecare district electoral va desemna un candidat pentru Consiliul Județean, iar candidații vor fi înscriși în ordine alfabetică pe lista depusă la Biroul electoral județean. După alegeri, partidul va valida pentru funcția de consilier județean candidații în funcție de scorul electoral obținut în fiecare district electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?