Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

PSD condamnă afirmaţiile „jignitoare“ ale lui Băsescu


PSD consideră că președintele Traian Băsescu a făcut, marți seară, afirmații jignitoare la adresa pensionarilor salariaților din sistemul bugetar, respinge acuzațiile șefului statului despre refuzul opoziției de a dialoga cu puterea și se declară convins că actualul Guvern „trebuie să plece”.
„Partidul Social Democrat condamnă refuzul lui Traian Băsescu de a acționa ca un mediator și erijarea sa în rol de deținător al adevărului absolut. PSD condamnă afirmațiile jignitoare ale președintelui Băsescu la adresa pensionarilor salariaților din sistemul bugetar, conform cărora aceștia ar reprezenta «cancerul din buget». PSD respinge cu fermitate acuzațiile lui Traian Băsescu, conform cărora partidele de opoziție ar refuza un dialog cu Puterea. Președintele a fost la Parlament pentru o întâlnire cu parlamentarii care susțin Puterea, fără a exista o invitație adresată partidelor din Opoziție”, se arată într-un comunicat.
PSD susține că ceea ce s-a întâmplat marți „nu a fost un dialog, ci o comunicare a unui comandament prezidențial”.
„Amintim, și pe această cale, președintelui Băsescu, că PSD a lansat propriul program de măsuri, «Solidaritate pentru Dezvoltare». Multe dintre aceste măsuri ar fi putut să fie discutate într-un dialog real, înainte ca președintele să decidă că singura soluție este tăierea pensiilor și salariilor”, se arată în comunicatul PSD.
Social democrații afirmă că președintele României a încercat să lanseze marți „o nouă perdea de fum”, aceea că situația în care se află în acest moment România își are cauza în problema „datoriilor suverane”.
” PSD atrage atenția asupra atitudinii duplicitare a președintelui, care continuă să spună doar în spatele ușilor închise adevărul despre Guvernul pe care l-a impus: că este unul corupt și clientelar. Practic, președintele refuză să le spună și românilor că ar putea să aibă venituri mai reduse, pentru că PDL are o clientelă nesătulă. PSD se întreabă dacă președintele a sesizat autoritățile statului, cu privire la corupția din Guvern”, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?