Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Începe STEV-ul!


Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” va deschide astăzi, la ora 10.00, ediția a XXVIII-a a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni STEV. De azi și până vineri, 28 mai, pe scena Casei de Cultură vor urca elevii talentați de la nouă licee din județ.
În prima zi vor putea fi văzuți cum evoluează pe scenă elevii de la Colegiul „Valeriu D.Cotea”, elevii Liceului de Arte „Gh Tattarescu”, cei de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești și cei de la Colegiului Național „Unirea”.
În cea de-a doua zi vor interpreta pe scenă piese de teatru elevii de la: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Național „Al. I.Cuza”, Liceul cu Program Sportiv și elevii Colegiului „Ion Mincu”.
În ultima zi de concurs vor juca actorii de ocazie ai Liceului Pedagogic „Spiru Haret” iar în afara concursului vor intra în scenă actorii trupei „Atelierul celor 7 Arte” ce vor interpreta piesa lui Cehov „Jubileu”. Printre criteriile de evaluare a prestației liceenilor se numără tratarea scenică a subiectului, scenografia și costumele, coloana sonoră și regia artistică.
Organizatorii vor acorda premii și pentru cele mai bune interpretări feminine și masculine într-un rol principal, cea mai bună interpretare în rol secundar și cea mai bună scenografie.
Cei care doresc să-i asiste pe micii actori vor putea achiziționa bilete în valoare de 10 lei de la secretariatul Casei de Cultură. Din juriu vor face parte Marinela Å¢epuș, directorul Teatrului „George Ciprian” din Buzău și secretar literar la Teatrul „Nottara” din capitală, președinte fiind Diana Lupescu, actriță la Teatrul „Nottara” și nu în ultimul rând, Georgeta Vioreanu, secretar literar al Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. Sponsorul principal al acestei ediții a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni este Club Rotary Focșani care va oferi premii în valoare de 4.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?