Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Reporter bruscat şi târât pe jos de un jandarm la poliţia din Dumbrăveni


Un reporter al cotidianului „Monitorul de Vrancea” a fost bruscat, ieri, de un angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea pe motiv că făcea poze în curtea postului de Poliție din Dumbrăveni. Potrivit jandarmului recalcitrant, plutonier Ionuț Ilie, postul de Poliție ar fi proprietate privată, iar reporterul avea nevoie de acordul scris al celor care răspund de clădire, respectiv șeful de post sau femeia de serviciu. Incidentul s-a petrecut în timp ce reporterul Aurel Åželaru participa la protestul locuitorilor de pe Valea Râmnicului.
Jandarmii au luat doi tineri de pe stradă, pe motiv că au tulburat ordinea și liniștea publică, și   i-au dus la mașina Jandarmeriei care se afla în curtea Postului de Poliție. Reporterul ziarului nostru a încercat să vadă ce se întâmplă iar aparatul foto   l-a deranjat atât de tare pe un jandarm încât acesta mai că și-a ieșit din minți, aproape să îl ia la bătaie pe jurnalist. Jandarmul l-a apucat de mână pe reporter și a început să-l tragă pentru a-l scoate din curte, pentru a nu mai face fotografii. Deoarece colegul nostru s-a opus, omul legii s-a enervat mai tare și  l-a tras de haine, cât pe ce să i le rupă. Deși a spus că este jurnalist și a arătat legitimația, bule-tinul de identitate, plutonierul Ionuț Ilie a continuat să tragă de haine. În urma acestui eveniment cole-gul nostru s-a ales cu mai multe vânătăi la mână și un tricou rupt.
Martorii evenimentului au fost oamenii care se adunaseră să vadă ce se întâmplă în curtea poliției din Dumbrăveni. Chiar dacă a fost rugat să se legi-timeze, jandarmul a refuzat. La rândul său, locotenent colonel Florin Dabija, șeful detașamentului de jandarmi prezent la fața locului, a refuzat și el să spună numele jandarmului, precizând că este de la Bacău și nu îl cunoaște.
Colegul nostru va face, astăzi, o plângere împotriva jandarmului și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea la Ministerul Administrației și Internelor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea a precizat că, dacă va fi depusă plângerea, plutonier Ionuț Ilie va fi anchetat. „Dacă va fi depusă o plângere în acest sens, se va face o anchetă și dacă cele semnalate se adeveresc, vor fi luate măsurile ce se impun”, a precizat Sorin Hunea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?