Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea reveni la o sumă fixă


Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea reveni la o sumă fixă, renunțându-se astfel la 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, au declarat surse din rândul participanților la discuțiile de la Palatul Cotroceni cu președintele Traian Băsescu.

Potrivit surselor citate, președintele Traian Băsescu ar fi sugerat, în întâlnirea cu liderii confederațiilor sindicale, că indemnizație pentru creșterea copilului ar putea fi stabilită la o anumită sumă fixă și să nu mai reprezinte 85 la sută din venituri.
Măsura ar fi luată în considerare de autorități pentru că s-ar fi ajuns la concluzia că banii plătiți în prezent pentru indemnizația de creștere a copilului ar reprezenta o sumă prea mare, în condițiile în care în perioada următoare ar trebui făcute reducere la cheltuielile bugetare.
Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după discuțiile cu liderii confederațiilor sindicale, că ajutorul pentru persoane cu handicap și indemnizația pentru copii „nu vor fi atinse”, toate celelalte subvenții fiind un subiect de „analiză, reducere sau anulare”.
Guvernul analizează posibilitatea ca mai multe indemnizații sociale, printre care alocațiile pentru copii și cele pentru persoanele cu handicap, să fie impozitate cu 15%, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, au declarat surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?