Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Taxa auto s-ar putea modifica


Guvernul va anunța până la sfârșitul lunii iunie dacă și cum anume va fi schimbat modul de calcul al taxei auto, eventuala modificare urmând să fie valabilă de la începutul anului 2011, au declarat, marți, reprezentanții Executivului. „Vrem să anunțăm din timp eventuala modificare a taxei auto, de aceea ne-am propus ca până la sfârșitul lui iunie să spunem dacă, din 2011, se va modifica modul de calcul al taxei auto și cum anume va arăta aceasta. Oamenii trebuie să știe din timp. Vrem să respectăm, în eventualitatea unei modificări, principiul «poluatorul plătește», consacrat la nivel european”, a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
La rândul său, premierul a anunțat că a fost deja constituit un grup de lucru interministerial care analizează oportunitatea modificării taxei auto, eventuala schimbare urmând să opereze din 2011.
Fostul ministru al Mediului Nicolae Nemirschi anunța, anul trecut, că autoritățile intenționau să introducă din 2010, în locul taxei de poluare, un impozit calculat în funcție de gradul de poluare, pe principiul „poluatorul plătește”.
Taxa auto a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcție de datele tehnice ale fiecărei mașini în parte, pe baza capa-cității cilindrice și emisiilor de dioxid de carbon. Pe fondul creșterii numărului de mașini second-hand importate, Guvernul a decis, în luna decembrie 2008, ca taxa de poluare auto percepută la achiziția mașinilor noi să fie suspendată începând cu 15 decembrie 2008, până la sfârșitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România și în Uniunea Europeană. Excepția a fost ridicată la începutul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?