Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Datorii de circa 10 milioane lei către ENET


Focșănenii datorează aproape zece milioane de lei către societate de termoficare a municipiului. Fără factura lunii martie care abia a fost emisă, totalul datoriilor către ENET este de nouă milioane și jumătate de lei. Cele mai mari datorii le înregistrează populația care are datorii de 7.750.000 de lei. Åži societățile comerciale au restanțe la plata facturilor în valoare de 1.300.000 de lei. Bugetarii înre-gistrează și ei debite către societatea de termoficare dar datoriile sunt mai mici, respectiv 450.000 de lei.
„Din cauza faptului că populația și agenții economici nu-și onorează plățile către ENET, am ajuns în situația să nu ne putem plăti datoriile către furnizorul de gaz și la ora actuală funcționăm pe păcură. Așteptăm banii de la clienți pentru a ne putea păstra continuitatea în furnizarea agentului termic. Cine nu poate plăti toată datoria poate veni să plătească măcar o parte”, a precizat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET.
Precizăm că, luni dimineață, furnizorul de gaze naturale a sistat alimentarea cu gaz după ce facturile pe lunile ianuarie și februarie ale anului în curs nu au fost achitate. ENET-ul are pe stoc circa 700 de tone de păcură care ar putea asigura apa caldă pentru cetățenii racordați la sistemul centralizat pentru o lună. Se mai discută și de achiziționarea a altor 500 de tone de păcură. „Facem eforturi pentru găsirea unei soluții dar până atunci se va utiliza păcură. Urmează să ne consultăm și cu Consiliul Local pentru plata acestor facturi”, a afirmat viceprimarul Vasile Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?