Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Locuitorii din Negrileşti au ales conducerea Obştii


Comuna Negrilești a fost cuprinsă, ieri, de febra alegerilor pentru conducerea Obștii. Sutele de locuitori ai comunei s-au prezentat, până la ora 9 seara, la secția de votare pentru a pune ștampila pe buletinele de vot cu candidații la funcția de președinte, la Consiliul de Administrație și Comisia de Cenzori. Conform statutului, Obștea este condusă de președinte și cei patru membri ai Consiliului de Adminis-trație. De la cei mai tineri până la bătrânii veniți în cârje, oamenii au votat pentru desemnarea conducerii Obștii care admi-nistrează circa 3.500 hec-tare de pădure. Nemul-țumiți de modul în care a fost condusă Obștea până acum, oamenii au votat cu speranța că vor avea un președinte care să le apere interesele și nu doar pe cel al salariaților sau al unei găști de interese. „Vrem să o ad-ministreze mai bine, să dea mai mulți bani obș-tenilor. Nu ne place ce s-a întâmplat până acum, să sperăm că se schimbă. Obștea este făcută pentru interesele obștenilor și nu pentru persoanele salariate acolo”, a afirmat Valeriu Duțu.
Oamenii erau nemulțumiți că, față de alte Obști, la Negrilești nu s-au dat lemne de foc pentru membri. Situația lor este cu atât mai grea cu cât mulți oameni sunt bătrâni, fără niciun venit în afara ajutorului social. „De la noul președinte vrem să fie corect cu noi, să ne apere interesele. Să ne dea bani, lemne de foc. Eu nu am alte venituri, nu am pensie. Trăim din ajutorul social iar pădurea este tot ce mai avem”, ne-a spus Maria Babeș.
Pentru funcția de pre-ședinte al Obștii au candidat cinci persoane, preșe-dintele contestat al Obștii Negrilești, Dumitru Do-chioiu, Avram Toma, Cezar Văsuianu, Aurel Lechea și Răzvan Panta-zică. Oamenii spuneau că cel mai probabil se va ajunge în turul al doilea iar cele mai mari șanse pentru obținerea votului obștenilor le aveau, Răz-van Pantazică, Cezar Văsuianu și Dumitru Do-chioiu. Alegerile urmau să fie validate doar dacă la vot se prezenta majoritatea celor peste 800 de membri ai Obștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?