Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vreau să readuc Politica Agricolă Comună cu picioarele pe pământ


Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș vorbește despre proiectul echipei sale de reformare a Politicii Agricole Comune, pe care o consideră „suferindă” de un deficit de comunicare și mai curând rezervată „inițiaților”.
Dacian Cioloș vede reformarea acestei politici ca pe o „șansă”, nu ca pe o povară și spune că, în demersul său, agricultura europeană – „preocupare a societății” are prioritate față de agricultura europeană – „subiect mercantil ” și al „marii târguieli” pe bugetul comunitar alocat domeniului. Comisarul european crede că, în măsura în care va reuși să mobilizeze „energii, idei, oameni”, noua Politică Agricolă Comună va purta și amprenta sa personală.
Parlamentul European va fi un loc „fierbinte” al dezbaterilor despre schimbarea Politicii Agricole Comune, iar România are capacitatea să vadă în această schimbare „o oportunitate de a oferi Europei modele alternative”, spune înaltul oficial al Comisiei Europene. Oricum, după 2013, lumea noii Politici Agricole Comune nu va fi „nici mai moale, nici mai idilică”, ca în comedia franceză „Alexandre le bienheureux”, „nici nu va produce consumatori de pere mălăiețe”, mai spune comisarul european Dacian Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?