Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Odobeştiul nu a primit banii pentru aducţiunea de gaze


Proiectul aducțiunii de gaze naturale început în februa-rie 2008 la Odobești este în pericol de a nu fi finalizat în acest an din cauza lipsei finanțării care trebuia asigurată de Guvernul. Primarul Daniel Nicolaș spune că odobeștenii riscă să se mai încălzească o iarnă cu lemne pentru că, pînă acum, nu au sosit fonduri necesare pentru conti-nuarea investiției.
„În ciuda demersurilor făcute de autoritatea locală în repetate rînduri, deși timpul este ideal pentru executarea lucrărilor, pînă la această dată de la Guvernul României nu a sosit nici un leu, cu toate că graficul implementării proiectului prevede ca acesta să fie gata la sfîrșitul acestui an. Mă tem că, și în iarna 2010-2011, odobeștenii se vor încălzi cu lemne”, a spus primarul Daniel Nicolaș.
Proiectul aducțiunii cu gaze naturale la Odobești are o valoare de 3,6 milioane de euro și face parte din Programul „Termic și confort, 2009-2013”, derulat prin Ministerul Administrației și Internelor. Conform edilului șef din Odobești, pînă la această dată, proiectul a fost implementat în proporție de 35%, urmînd ca în acest an să fie finalizată rețeaua de distribuție în satul aparținător Unirea și în orașul Odobești. În acest moment, rețeaua de gaze a ajuns în cartierul Mihai Sturza.
„Așteptăm cu sufletul la gură tranșa a doua de la Guvern pentru a finaliza investiția. Ar mai fi nevoie de 9 mi-lioane de lei pentru terminarea distribuției și construcția celor 3 centrale tip cvartal. Nu vreau să-mi ima-ginez scenariul sumbru ca această investiție, pentru care am lucrat din prima zi de mandat din 2004 să fie dată peste cap de politizarea acordării sumelor necesare pentru finalizarea proiectelor începute în anii trecuți”, a mai susținut Daniel Nicolaș.
Primarul Daniel Nicolaș speră ca alimentarea cu gaze a orașului Odobești va îmbunătăți viața locuitorilor dar va atrage și investițiile în oraș, un exemplu fiind fabrica anunțată de Vincon Vrancea și care avea nevoie doar de racordarea la rețeaua de gaze naturale.
 Locuitorii cartierului Mihai Sturza vor fi primii beneficiari ai aducțiunii de gaze naturale datorită poziției geografice a amplasamentului. Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești va fi realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru. Rețeaua va fi extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și către Satul nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și lăcașurile de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?