Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

A sfidat radarul cu 181 km/h!


Un motociclist care „zbura” cu 181 km/h  în afara localității Urechești a rămas pieton pentru o vreme, după ce polițiștii rutieri i-au reținut permisul și i-au aplicat și o amendă. În urma acțiunii „Alege viața!”, la nivel național au fost aplicate sute de sancțiuni.

Un tînăr de 20 de ani, din Dumitrești, care gonea pe o motocicletă Kavasaki cu o viteză de 181 km/h, în afara localității Urechești, ori nu a știut de acțiunea poliției, ori a vrut să sfideze radarul. Ionuț B. s-a ales cu  amendă și a rămas și fără permis. Vineri, în jurul orelor 15.00 și Adrian B., de 22 de ani, din municipiul Focșani, aflat la volanul unui Mercedes a vrut să arate lumii întregi cît poate prinde mașina lui. Åžofe-rul a fost  depistat conducînd cu o viteză de 170 km/h în afara localității Golești. A fost oprit din goana lui de polițiștii rutieri, care i-au aplicat o amendă și     i-au reținut și permisul. Vineri, în numai cîteva ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea și nu numai, au lăsat mai mulți șoferi fără permisele de conducere și au constatat și cîteva infracțiuni. Acțiunea care s-a intitulat „Alege viața!” s-a desfășurat la nivelul întregii țări, vineri, în intervalul orar 10.00 -20.00. În Vrancea, peste 70 de polițiști și 14 radare au fost în acțiune. Åžapte conducători auto au rămas fără permisele de conducere pentru că au depășit viteza regulamentară, un altul pentru depășire neregulamentară iar alți patru conducători auto au rămas fără permise pentru alte reguli de circulație încălcate. Un șofer care transporta 450 litri de vin și care nu avea acte de proveniență a rămas fără el după ce a fost depistat de polițiști. Iosif D. are 70 de ani și este din Focșani. Vinul găsit în autotu-rismul său a fost confiscat. În cadrul aceleiași acțiuni au fost constatate la nivelul județului și șase infracțiuni, jumătate dintre ele pentru nerespectarea regimului circulației. Åži un cetățean italian venit pe  meleagurile noastre, a încercat să inducă oamenii legii în eroare prezentîndu-se sub o identitate falsă. „Avînd în vedere un plan de măsuri la nivelul întregii țări, în data de 9 aprilie a.c., între orele 10.00 și 20.00, a fost organizată o acțiune preventiv reactivă în sistem integrat, special pe linia combaterii vitezei excesive sau a neadaptării la condițiile de drum la care au participat efectivele poliției rutiere și de linie publică. Obiectivul a fost creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii prin organizarea de activități specifice, punctuale, prin întărirea echipelor de patrulare în zone și medii de interes operativ „, a precizat comisarul-șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.

Sute de sancțiuni la nivel național

La nivel național, 654 de conducători auto au fost depistați vineri, în cadrul acțiunii, comițînd diferite abateri în urma cărora li s-a suspendat dreptul de a conduce. Patruzeci și șapte de șoferi au fost depistați băuți la volan, 133 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau altor vehicule și alți 75 de șoferi nu au respectat culoarea roșie a semaforului. De asemenea, în 246 de cazuri s-au constatat depășiri neregulamentare iar în 153 de cazuri, viteza a fost depășită cu 50 de km/h față de limita de viteză pe sectorul de drum respectiv. Polițiștii au constatat 103 infracțiuni, cele mai multe dintre ele în cazul unor autotu-risme neînmatriculate și persoane care conduceau cu o alcoolemie care depășea limita admisă de lege. Polițiștii rutieri au decis să facă o asemenea acțiune în data de 9 aprilie pentru că în urmă cu un an, în aceeași zi și interval orar, la nivelul întregii țări s-au înregistrat 21 de accidente grave în urma cărora patru persoane     și-au pierdut viața iar alte 19 au fost rănite grav. Anul acesta numărul accidentelor s-a redus la șapte și tot atîtea persoane au fost rănite, fără ca nici una să moară. În toată țara, au fost prezenți la acțiune 3.400 de polițiști care au supravegheat traficul rutier cu 900 de aparate radar dar și cu un elicopter din dotarea Inspectoratului General al Aviației, din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Polițiștii spun că acțiunea și-a atins scopul și că în perioada următoare vor urma și altele care îi vor disciplina și educa, cu siguranță, pe șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?