Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Corneliu Vadim Tudor va da în judecată ANI


Președintele Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a anunțat vineri că va da în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI), pe motiv că această instituție este ‘o pârghie a poliției politice’ care încearcă să îl ‘sufoce financiar’. El a precizat că va cere o despăgubire de 10 miliarde lei vechi celor de la ANI. ‘Încă nu ne-am fixat asupra unei sume pe care să o cerem ca daune de la ANI, dar, dacă 10 miliarde cerem la Kamikaze, probabil tot atât vom cere și pentru ANI’, a adăugat Corneliu Vadim Tudor.
Liderul PRM a susținut că legea nu îl obligă să semnaleze în declarația de avere și de interese suma primită în urma contractului de publicitate semnat cu firma T Dancor Romconstruct SRL, fiindcă ‘suma este minoră’ și fiindcă nu el semnase contractul. ‘ANI este o pârghie a poliției politice. Este o mizerie ce face ANI. (…) Am avut și noi un contract de publicitate. O dată la zece ani am și eu un contract de publicitate. Nu mă obligă legea să spun așa ceva, pentru că nu l-am semnat eu. Nu există obligația. E vorba de un contract minor, de 200.000 lei. Alții au contracte de milioane și milioane de euro și nu îi mai întreabă nimeni nimic’, a declarat Corneliu Vadim Tudor, adăugând că atunci când va fi chemat la ANI va face ‘un circ de sunet și lumină’.
Agenția Națională de Integritate a demarat procedura verificării declarației de avere și de interese în cazul președintelui Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor. Potrivit unor surse din ANI, inspectorii de integritate îl cercetează pe Corneliu Vadim Tudor pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. ANI s-a autosesizat în acest caz, după ce revista ‘Kamikaze’ a publicat un articol în care se arată că Editura Speranța SRL, deținută în proporție de 95 % de Corneliu Vadim Tudor, a încheiat, pentru perioada august-decembrie 2009, un contract de publicitate cu firma T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei. Acești bani nu au apărut în declarația de avere depusă de Corneliu Vadim Tudor în calitate de europarlamentar. Inspectorii de integritate verifică și dacă europarlamentarul a primit dividende de la editură. În plus, ANI verifică declarațiile publice făcute de președintele PRM cum că ar fi primit obiecte valoroase drept cadou, însă nu le-a declarat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?