Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Marian Oprişan: Rus şi Dobre să fie mai atenţi la prieteniile cu Blaga


   Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat, luni, comentând demisiile miniștrilor Ioan Rus și Victor Paul Dobre, că aceștia ar fi trebuit să fie mai atenți la prieteniile cu președintele PDL, Vasile Blaga. „Îmi pare rău să spun că domnul Rus și domnul Dobre ar fi trebuit să fie mai atenți la prieteniile cu domnul Blaga. Nu vreau să intru în detalii”, a spus Marian Oprișan.
   Vicepreședintele PSD a precizat că, pentru el, este „destul de suspectă” declarația lui Vasile Blaga din luna mai, când a spus că singurii prieteni pe care îi are la USL sunt Ioan Rus și Victor Paul Dobre. „De aici, concluziile le trageți dumneavoastră”, a adăugat Oprișan. El a arătat că cei doi miniștri demisionari au procedat incorect și că ar fi trebuit să comunice cât se poate de rapid, așa cum spune legea, cu primarii localităților din România și să reactualizeze listele. „Apreciem că și-au dat demisia de onoare, așa fac doi oameni care consi-deră că au greșit. Nu cred că au vrut să facă acest lucru, cred că a fost mai ușor să ia o cifră dintr-un calculator și să o prezinte ca să scape mai repede de această obligație”, a spus Marian Oprișan.
   Liderul social-democrat a precizat că singurul lucru pe care îl reproșează este că Rus și Dobre „s-au grăbit” când au transmis cifra totală a alegătorilor. „Referendumul a fost bine organizat. Singurul lucru pe care aș putea să-l reproșez este că în momentul în care au transmis Biroului Electoral cifra totală cu numărul de alegători, s-au grăbit și aveau obligația să știe că nu acela este numărul de alegători real din România”, a afirmat Marian Oprișan.
   Referitor la presiunile invocate de Ioan Rus care ar fi fost făcute de Traian Băsescu  și de Crin Antonescu,    Marian Oprișan a declarat: „Mă îndoiesc că președintele interimar Crin Antonescu a făcut acest lucru. În schimb, în ceea ce-l privește pe domnul Traian Băsescu, presiunile au fost publice și repetate, pentru că nu e singura instituție asupra căreia domnul Traian Băsescu a făcut presiuni de-a lungul celor opt ani în care a fost președintele României”, a spus liderul social democrat.
   La sfârșitul săptămânii trecute, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, declara că demersul Parchetului General de a verifica toate listele electorale este un demers politic în care nu crede. Liderul social democrat a afirmat că Parchetul General încearcă să creeze o nebuloasă asupra referendumului de la 29 iulie.
   Marian Oprișan a arătat că situația listelor electorale neactua-lizate trenează de mai mulți ani și nimeni nu poate da vina pentru această situație pe Guvernul USL, care se află la putere de două luni.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?