ULTIMA ORĂ! VIDEO! DN 23B Măicănești-Ciorăști, ÎNCHIS din cauza viscolului. Filtre rutiere în trei zone din județul Vrancea

0
2480

S-a închis circulația rutieră pe DN 23B Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea

Viscolul puternic și cantitatea mare de zăpadă au făcut impracticabilă circulația rutieră pe DN23B, județul Vrancea, astfel că autoritățile au decis închiderea sectorului cuprins între km. 6-14 ( Măicănești-Ciorăști ), începând cu ora 9.00.

Respectați restricțiile, asigurați-vă că aveți mașinile echipate corespunzător și informați-vă înainte de a pleca la drum. Sursă text: Direcția Regională Drumuri și Poduri Buzău.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea: Ninsoarea abundentă și viscolul influentează negativ desfășurarea traficului rutier.

În județul Vrancea au fost instituite filtre rutiere după cum urmează :

– în municipiul Adjud, pe Drumul Național 2 E 85
– la ieșire din municipiul Focșani, intersecția DN 2 E 85 cu DN 23
– în localitatea Nănești la limita cu județul Galați.

În cadrul acestor filtre, polițiștii rutieri informează conducătorii auto despre faptul că, în județele Buzău și Brăila circulația rutieră a fost oprită din cauza ninsorii și a viscolului.

De asemenea, echipajele rutiere se află pe toate celelalte artere pentru a monitoriza circulația rutieră.

Recomandăm conducătorilor auto:

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, șoferii să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în conditii de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistemul de climatizare dezaburire funcțional.

* să reduca viteza de deplasare, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpada sau polei, să circule cu o viteza de 30 km/h în localități și 50 km/h în afara acestora .

* să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta si geamurile laterale;

* să asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz si a sistemului de climatizare și dezaburire;

* să foloseasca corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic.

* în de ninsoare abundentă, soferii au obligația să nu opreasca ori să staționeze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire și desfășurarea traficului în general;

* să respecte semnalele si indicațiile polițiștilor rutieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here