Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Focşănenii fug de munca în folosul comunităţii


Nici unul dintre focșănenii care trebuie să presteze muncă în folosul comunității nu s-a prezentat la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice. Aceștia riscă închisoarea deoarece legislația în vigoare spune că o persoană, care nu și-a achitat amenda, refuză să presteze muncă în folosul comunității, poate ajunge fără nici o problemă după gratii. Inițial, peste treizeci de focșăneni care nu și-au achitat amenzile ar fi trebuit să presteze diferite munci, cum ar fi măturatul străzilor sau curățarea spațiilor verzi din municipiu. Munca în folosul comunității este prestată în baza unor decizii judecătorești. Acestea se aplică în cazul acelor persoane care, deși au fost sancționate pentru diferite abateri, au uitat de amenzi sau nu au avut cu ce să le plătească.
„Deocamdată nu s-a prezentat nici una dintre aceste persoane. S-a discutat cu cei de la Poliție, care i-au anunțat, dar nimeni nu a venit pînă acum. La Direcție era stabilit totul și așteptam să vină pentru a presta muncile stabilite. Nu este vorba despre munci grele, nu putea să îi amestecăm cu muncitorii de la spații verzi dar pînă acum nu s-a prezentat nimeni”, a afirmat Neculai Vlăsceanu, inspector în cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice.
Zilele de muncă ale sînt calculate în funcție de amenda pe care au primit-o și nu au achitat-o. Spre exemplu, pentru o amendă de 500 lei, persoana sancționată va trebui să presteze 70 de ore de muncă, iar pentru o amendă de 50 de lei, aproximativ 14 ore de muncă în folosul comunității. Persoanele care vor presta muncă în folosul comunității fac parte, mai ales, din categoria celor care nu au nici bunuri și nici venituri pe care autoritățile locale să poată pune sechestru.
Primăria Focșani are de recuperat peste 8 milioane lei, reprezentînd doar amenzi de circulație aplicate în perioada 2005-2009 și care nu au fost achitate pînă acum. Este vorba de peste 23 mii de focșăneni, aproape un sfert din locuitorii municipiului, care ar fi trebuit să plătească aceste amenzi. La aceste amenzi se adaugă cele pentru cerșetorie și prostituție care se ridică la ordinul cîtorva miliarde lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?