Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Românii şi-au schimbat preferinţele culinare


Românii au început să-și schimbe obiceiurile alimentare. Oamenii se orientează către alimentele mai ușoare și lasă la o parte mîncarea cu valoare nutritivă ridicată. Comercianții spun că schimbarea preferințelor românilor s-a simțit foarte bine la nivelul vînzărilor. Reprezentanții marilor magazine spun că legumele, fructele, pulpele și pieptul de pui sînt cele mai vîndute produse în timpul verii. Nu au lipsit însă micii și cîrnații. Potrivit comercianților, vînzările de carne de pui cresc vara cu aproximativ 10 procente. Românii au început să „guste” și semipreparatele – tot din pui. De altfel, de la începutul anului au fost importate două mii de tone de astfel de produse. Un român din mediul urban consumă anual 27 de kilograme de carne de pui, în timp ce în mediul rural românii mănîncă aproape 21 de kilograme de carne de pui într-un an. Producătorii spun că am egalat deja consumul de carne înregistrat la nivelul țărilor Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?