Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sloganul președintelui PNL (egal PDL) Vrancea: „Pune liberalii pe primul loc“. Și cu vrâncenii cum rămâne?


Prima dată am crezut că nu văd eu bine, că, cine știe, o fi vreo greșeală de tipar. Dar, nu! Chiar așa scria pe pagina de Facebook a președintelui PNL (egal PDL) Vrancea: „PUNE LIBERALII PE PRIMUL LOC!”. Și n-a fost o singură dată postat acest slogan, ci în mod repetat, chiar și ieri. Întrebarea ce se naște firesc este: Și cu marea majoritate a vrâncenilor care nu sunt liberali pedeliști, cum rămâne? Pe ce loc îi pune șeful peneliștilor portocalii pe vrânceni?
    PNL (egal PDL) a avut în această campanie electorală aceleași mesaje ale urii, ale dezbinării, a avut aceeași campanie negativă la adresa contracandidaților, ca de fiecare dată. Liberalii portocalii au spus că le vor da vrâncenilor luna de pe cer, că vor transforma Focșaniul într-un paradis botanic înconjurat de o centură ciclistă, că vor veni investitori de nu vom mai avea loc de ei. Nu au oferit surse concrete de finanțare (e foarte ușor să folosești formule gen: fonduri europene, parteneriat public – privat), nu au adus soluții concrete când vine vorba despre construcții sau reabilitări (oricine poate spune: voi construi, voi moderniza). Au construit însă liberalii portocalii altceva decât terenuri de fotbal în pantă, patinoare pe care crește iarba ori parcuri în păduri? Dimpotrivă, au închis spitale, iar acum au tupeul să spună că vor să construiască unul nou. Și tocmai acest tupeu îi face să scrie: „Pune liberalii pe primul loc”. Pentru că vrâncenii nu intră în planurile lor, dincolo de campania electorală. Îi interesează doar membrii de partid, unii șomeri, puși pe listă ca să ajungă în Consiliul Local Focșani, alții, condamnați la închisoare sau trimiși în judecată, puși pe lista pentru Consiliul Județean.
    Acest tupeu îi face pe liberalii pedeliști să publice și să distribuie poze de pe vremea când Spitalul Județean era condus de un pedelist și să le prezinte drept actuale, în condițiile în care majoritatea secțiilor au fost reabilitate, au venit medici noi și a fost adusă aparatură în valoare de 25 de milioane de lei, inclusiv un computer tomograf.
    Acest tupeu îi face pe liberalii pedeliști să promită o subvenție timp de 1-2 ani pentru primul contract de muncă al tinerilor focșăneni. Acest lucru este ILEGAL! Conform legislației actuale, subvențiile pentru tinerii care se angajează sunt acordate de stat prin agențiile de ocupare a forței de muncă. Primăriile nu pot acorda subvenții tinerilor, pentru că se consideră că acestea sunt ajutoare acordate indirect firmelor la care tinerii sunt angajați, iar acest tip de finanțări este interzis, fără negocieri la nivelul Uniunii Europene.
    Acest tupeu îi face pe liberalii pedeliști să prezinte drept idei noi, proiecte deja implementate, precum parcul industrial (pentru care Consiliul Județean a trimis deja la Agenția de Protecția Mediului, Planul de Urbanism Zonal) sau GPS-ul documentelor (în condițiile în care există deja rețeaua electronică a documentelor, proiect finanțat din fonduri europene, iar focșănenii își pot vedea online situația la zi a taxelor și impozitelor, prin intermediul aplicației ghiseul.ro).
     Acest tupeu îi face pe liberalii pedeliști să promită 6 centre after school în care să îngrămădească 500 de copii! Bineînțeles că și de data aceasta sursele de finanțare concrete nu există, nici locațiile. Însă ideea în sine de a aduce la un loc în jur de 100 de copii într-un singur centru after school, copii de clase și vârste diferite, este de-a dreptul odioasă, în condițiile în care în toată lumea civilizată se dorește reducerea numărului de copii în clase și în astfel de programe ce urmează orelor de curs, tocmai pentru ca profesorii să-i poată educa și supraveghea mai bine.
     PNL (egal PDL) pune liberalii, nu vrâncenii, pe primul loc. Este gândul cu care trebuie să mergem duminică la vot.
   
   
   

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?