Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Judo – Centrul Național Olimpic pentru juniori și cadeți de la Focșani și-a început activitatea!

La Focșani funcționează, începând cu 1 ianuarie 2022, Centrul Național Olimpic pentru cadeți și juniori la judo. Centrul a fost înființat ”prin reorganizarea CNOPJ Cluj-Napoca și aprobarea COSR”, așa cum este precizat într-un comunicat din 11 decembrie 2021 al Comitetului Director al Federației Române de Judo. În același comunicat este prezentată și situația Loturilor Naționale și Olimpice finanțate prin intermediul M.T.S, C.O.S.R si venituri proprii: Lotul Național masculin de seniori Oradea; Lotul National feminin de senioare Cluj- Napoca; CNOPT masculin Oradea; CNOPT feminin Cluj Napoca; CNOPJ masculin Pitesti; CNOPJ feminin Cluj Napoca; Lotul Național Kata Focșani, CNOPJ Focșani și CNOPJ București.

Activitatea propriu-zisă la CNOPJ Focșani a început miercuri, 12 ianuarie, după ce antrenorul Lotului, sensei Adrian Moldoveanu, a ieșit din izolarea impusă de infectarea cu Covid 19. Joi, 13 ianuarie, de la ora 18:00, sensei Adrian Moldoveanu și antrenorul coordonator al Lotului, sensei Iulian Surlă – ambii, membri ai Comitetului Director al FR Judo, s-au întâlnit în Sala CS Unirea Focșani cu sportivii și sportivele de la Lot și au început antrenamentele. Pregătirea va fi făcută zilnic, în sala de la CS Unirea, de la Baza sportivă Milcovul Sud – dimineața, iar după amiaza, la sala CSM Focșani 2007 din Bariera Brăilei, unde, așa cum mi-a spus sensei Iulian Surlă, sunt condiții de antrenament foarte bune! Cum a decurs antrenamentul de joia trecută, puteți vedea în imaginile ce însoțesc articolul.

Cine sunt componenții Lotului de judo de la CNOPJ Focșani?

Îi prezintă sensei Adrian Moldoveanu, cel care i-a pregătit ani mulți la CS Unirea Focșani și cu care a avut rezultate remarcabile la competiții interne și internaționale de primă importanță. Este vorba despre fete și băieți din categoria de vârstă 18-21 de ani, în palmares cu performanțe care i-au recomandat pentru Centru: Lot cu finanțare din partea COSRGeorgia Hagianu, Denisa Marin și Iulia Moldoveanu, și Lotul Lărgit, cu finanțare din venituri proprii, Silvia Pomană, Bianca Cioară, Mihnea Chirilă, Vlad Gliga, Denis Stoica, Mihăiță Mocanu.

Obiective de performanță; încep competițiile!

Cei doi antrenori împreună cu elevii lor au început o perioadă în care au de atins niveluri de performanțe de vârf. Fetele din lotul cu finanțare – ”Iulia Moldoveanu are ca obiectiv participarea, cu medalie, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bistryca, în Slovacia; Georgia Hagianu și Denisa Marin, clasare pe locurile 1-7 la Campionatul European și Campionatul Mondial; Georgia Hagianu, calificare la Jocurile Olimpice de la Paris – 2024. Sportivii din Lotul lărgit vor participa la orice acțiune organizată de FR Judo dacă își vor obține locul în urma unui baraj cu participarea sportivilor de la celelalte CNOPJ” mi-a spus sensei Adrian Moldoveanu.

L-am întrebat dacă obiectivele propuse vor fi îndeplinite. ”Cu siguranță. Altfel nu ne-am fi asumat o asemenea răspundere. Este pentru prima oară când la Focșani este un astfel de centru iar înființarea lui nu a fost un cadou. Este rezultatul performanțelor sportivilor pe care i-am pregătit. Între altele, și medalia de aur obținută de Georgia Hagianu la FOTE, în 2019 la Baku. Da! Vom munci și vom ajunge unde ne-am propus. Și noi și sportivii noștri”, mi-a mai spus senesi Adrian Moldoveanu.

Un prim test va fi la Cupele Europene care încep în martie, și la care sportivii de la lotul care se pregătește la CNOPJ Focșani au reușit să câștige, în timp, mai multe medalii. Iar în perioada 1-3 aprilie, își vor putea arăta nivelul de pregătire la Finala Campionatului Național U 21, care va avea loc la Focșani, în Sala Polivalentă. Până atunci, va fi o perioadă de pregătire centralizată, cu toți componenții loturilor naționale, în perioada 24 ianuarie – 6 februarie, la Poiana Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?