Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Se împart oile de la americani


Sătenii din comuna Vrâncioaia vor primi, duminică, 130 de oi și 13 berbeci. Ceremonia de pasare va fi urmată de un spectacol organizat de autoritățile locale. Animalele sunt încredințate sătenilor în cadrul unui proiect inițiat de Heifer Project România, Federația Agricultorilor de Munte „Dorna” din Vatra Dornei și Asociația de Dezvoltare Rurală din Vrâncioaia. La eveniment sunt așteptați aproximativ 40 de americani, sponsori ai asociației Heifer.
Proiectul din această comună a fost lansat în noiembrie 2008, are o valoare de 450 mii dolari, este finanțat de Heifer Project România și implementat de Federația Agri-cultorilor de Munte „Dorna” din Vatra Dornei. În prima etapă, 20 de familii au primit câte 10 oi și câte un berbec de rasă. În fiecare an, familiile care au primit în grijă oile vor da mieluții altor familii nevoiașe. Complementar proiectului de creștere a animalelor, Heifer finanțează un proiect de reîmpădurire a zonei cu zeci de mii de puieți de salcâm. Primarul Ionică Danțiș a arătat că, anul trecut, au fost plantați 65 mii puieți de salcâm iar în aceste zile se vor planta încă 10 mii de puieți. Proiectul de plantare a salcâmilor este conexat de o altă componentă a proiectului Heifer. Astfel, în primăvara anului trecut, 51 de stupi cu familii de albine au fost dăruite sătenilor din Vrâncioaia.
„E o treabă foarte bună pentru comunitate. Am organizat adunări cu cetățenii din comună, iar animalele le-am acordat celor care au pășuni, au spații să le crească și sunt crescători de ovine. Este o zi deosebită”, a precizat primarul Ionică Danțiș.
Principiul proiectelor derulate de Heifer International își are originea în proverbul chinezesc „Decât să îi dai săracului un pește, mai bine îl înveți să pescuiască”. Heifer International este o organizație internațională umanitară care, de mai bine de 65 de ani, oferă asistență comunităților sărace din peste 120 de țări, pentru a pune capăt foametei și sărăciei, în vederea îmbu-nătățirii vieții și a protejării mediului înconjurător. Heifer România este una dintre fi-lialele Heifer International, face parte din divizia pentru Europa Centrală și de Est și derulează proiecte în Ro-mânia, Republica Moldova și Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?