Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

#podcast de Vrancea 28 – Primarul din Adjud: Președintele Toma era după chipul și asemănarea mea, mă regăseam în el

Pornesc prin a face o mărturisire: îmi place să văd oameni tineri în politică, mai ales cea locală. Au energie, au inițiativă, au idei, au dorința de a face și curajul de a schimba. Clar, nu toți, dar ideea e că sunt astfel de oameni.

          Pe primarul liberal din Adjud, Florin Nechifor, l-am cunoscut luni, atunci când am filmat #podcastdeVrancea. Are 40 de ani și, după aproape 4 ani de mandat, nu renunță, deși recunoaște că este greu, că nu prea mai are timp pentru sine și pentru familie, că toate cele care se întâmplă în Adjud se „sparg” în capul primarului.

          Are planuri pe termen lung, vrea să transforme cel de-al doilea municipiu al Vrancei, să fie asfaltate toate străzile (pentru că acum 60% (!) sunt pietruite), să fie reabilitat cinematograful și construită o creșă mare, să fie modernizat iluminatul public, să fie montate panouri foto-voltaice, să crească în intensitate viața culturală prin evenimente precum Festivalul Ion Dichiseanu. Desigur, unul dintre cele mai importante obiective îl constituie oprirea traficului greu prin mijlocului orașului și construirea a două noduri de intrare-ieșire din Adjud la viitoarea Autostradă a Moldovei.

          Crede că e mai bine să economisească banii din bugetul local pentru a asigura co-finanțarea la proiecte care pot fi puse în practică atrăgând fonduri europene, decât să-i folosească la câteva investiții care i-ar putea aduce popularitate, dar nu ar ajuta adjudenii pe termen mediu și lung.

          Când era copil, considera Adjudul cel mai frumos oraș din lume, se juca prin parc, se ducea la stadion. Când a crescut, a mers la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Ulterior, a urmat un program de master în specializarea Administrarea Afacerilor. S-a angajat la Vrancart, a călătorit și și-a dat seama că Adjudul copilăriei sale are, de fapt, multe nevoi.

          A început să facă politică în 2008, alăturându-se PD-L. În 2016, a ajuns în Consiliul Local Adjud din partea PNL, apoi a fost pentru un an consilier județean. În 2020 a reușit să-l învingă în alegeri pe Constantin Armencea, primarul social-democrat care conducea municipiul de pe Trotuș de 20 de ani.

          Am vorbit și despre cel care i-a acordat șansa și încrederea: fostul președinte al PNL Vrancea și al Consiliului Județean, Cătălin Toma. I-am spus că găsesc asemănări între ei doi, iar  Florin Nechifor mi-a răspuns că și el vedea asta, că se regăsea în fostul lider liberal. Cât despre noul șef al PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, primarul de la Vizantea Livezi, consideră că acesta va fi viitorul președinte al CJ Vrancea, „mai ales având în vedere ultimele mutări”.

          Spitalul, Talciocul, Piața, Gara, cluburile sportive sunt alte subiecte despre care am discutat în #podcastdeVrancea. Vă invit să urmăriți dialogul pe canalul nostru de YouTube – Monitorul de Vrancea.

          La rubrica Podcasturi găsiți toate emisiunile noastre. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru mesaje.

          Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

          De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

          Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

          Ne găsiți și pe:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea 

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/ 

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?