Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

FOTO: Formare profesională a elevilor liceeni de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” Adjud

COMUNICAT DE PRESĂ
          Colegiul Tehnic Gheorghe Balş, Adjud coordonează un proiect Erasmus + de mare amploare în care sunt implicate trei țări care vor colabora pentru o perioadă de 4 ani, cuprinsã intre 2023-2027: Portugalia, Spania și România, pentru a explora și promova cunoașterea în mai multe domenii cruciale pentru viitorul tinerilor europeni, manager de proiect prof. ing. Bîrlă Maria. 22 de elevi de la toate specializările (turism, industrie alimentară, comerţ, mecatronică, electronică şi automatizări şi protecţia mediului) din clasa a X-a, se află în stagiu de formare profesională în Lisabona, Portugalia pe o perioadă de trei săptămâni 15.04.2024 – 03.05.2024, în cadrul proiectului de acreditare Erasmus + nr: 2023-1-RO01-KA121-VET-000123595. Elevii sunt însoţiţi în mobilitate de prof.ing. Sava Cecilia, prof. dr. Ciobotaru Ana Maria şi de prof. Mitrofan
Marian Valentin în calitate de monitor (membri în echipa de proiect).
          Participanții în cadrul primei etape de proiect vor desfășura activitățile de formare la instituţii conform specializărilor: profil protectia mediului – Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge, profil mecanică – HERTZ , profil Electronica si Automatizari – ECS Service, profil industrie alimentară – A Padaria Portuguesa, profil economic – Manteigaria Silva şi Tantos Livros, Livreiros, profil turism – Hotel Gat Rossio.
          Proiectul răspunde nevoii de formare profesională a elevilor de liceu din toate domeniile de învăţare din cadrul Colegiului Tehnic “Gheorghe Balş”, Adjud: domeniul Resurse naturale şi protecţia mediului, domeniul Tehnic, domeniul Servicii pentru integrarea pe piața muncii europene/internaționale, de reducere a șomajului în rândul tinerilor la nivel european, de prevenire a abandonului școlar și de dezvoltare a unui învățământ profesional și tehnic axat pe eficiența energetică, folosirea energiilor și instalarea sistemelor de utilizare a energiilor regenerabile. În aceeași măsură, proiectul răspunde nevoii de adaptare a metodelor și programelor de formare.
          “Activitățile de proiect vizează două componente principale: una profesională sub
coordonarea specialiştilor firmelor unde elevii îşi desfăşoară stagiul şi cea de-a doua,
educativ – culturală, realizată prin explorarea spațiului istorico – geografic local, prin
activități de socializare, vizite și excursii . Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” dovedește încă o dată că se implică serios și activ în educația tinerelor generații, consolidând astfel seriozitatea și profesionalismul cadrelor didactice care se implică în activități extrașcolare.” (Dir. Prof. Mitrofan Marian)
          “Competenţele profesionale şi lingvistice pe care participanţii le vor dobândi în timpul mobilităţii de formare VET, vor fi validate prin documente pe care le vor primi la sfârşitul plasamentului: Certificatul de participare la plasamentul de formare, Atestatul de pregătire lingvistică în limba engleză, Documentul de Mobilitate Europass. Toate aceste documente, recunoscute la nivel european vor facilita în mod categoric în viitor inserţia participanţilor pe piaţa muncii.”(prof. Ing. Mariana Bîrlă – responsabil proiect)
          Rezultatele proiectului vor contribui la dezvoltarea personală și profesională a elevilor de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” pentru creșterea angajabilității pe piața muncii prin oferirea de oportunităţi de formare profesională în străinătate și dobândirea de experiență practică la locul de muncă.

Echipa de proiect a Colegiului Tehnic „Gheorghe Balş”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?