Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Proiectul de modernizare a DN 2L Soveja – Lepșa se apropie de final

          Se lucrează intens pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN 2L Soveja – Lepșa. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a postat ieri pe facebook imagini cu lucrările de pe drumul național 2L unde se se lucrează la șanțuri, rigole ramforsate, dar și la viaductul V8. „Continuă lucrările de modernizare pe DN2L, km 60-76, în localitatea Soveja -Lepsa”, au informat cei de la DRDP Buzău.

          Anul trecut, prefectul de atunci al județului, Nicușor Halici, președinte al PSD Vrancea, a anunțat că a trimis un memoriu ministrului Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, Sorin Grindeanu, prin care solicita suplimentarea cu 35.226.011 lei cu TVA a sumei deja alocate proiectului privind reabilitarea DN 2L. Suma solicitată reprezintă necesarul pentru acoperirea indicelui de ajustare.

„Reabilitarea și modernizarea drumului național DN 2L, care face legătura dintre zonele turistice Soveja și Lepșa, reprezintă una dintre lucrările de importanță majoră pentru atingerea obiectivelor Strategiei de Dezvoltare a județului Vrancea. Proiectul inițiat încă din anul 2014, prin soluțiile tehnice propuse și prin complexitatea lucrărilor, este un obiectiv emblematic pentru infrastructura județului și va contribui, cu siguranță, la o dezvoltare economică a zonei turistice de importanță națională. În condițiile în care nu vor fi alocate resursele financiare necesare finalizării obiectivului, acesta intrând în conservare, cheltuielile ulterioare pentru reluarea lucrărilor ar fi mult mai mari pe de o parte, iar pe de altă parte, ar diminua semnificativ potențialul de dezvoltare a turismului, dar și a economiei locale”, se arăta în memoriul semnat de fostul prefect Nicușor Halici și înaintat ministrului Grindeanu.

          Potrivit proiectului, vor fi construite nouă poduri noi, peste pârâurile Lepșuleț și Lepșa, dar și 8 viaducte de coastă. Pentru siguranţa circulaţiei rutiere, a fost prevăzută construirea unor parapeţi de siguranţă. De asemenea, vor fi realizate șanțuri, rigole, podețe pentru colectarea și dirijarea apelor de pe suprafața drumului, dar vor fi executate și lucrări de consolidare, respectiv vor fi construite ziduri de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?