Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Pompierii vrânceni au salvat bunuri în valoare de 131 milioane lei în primul trimestru din 2024

          Prefectul Marius Iorga va propune suplimentarea bugetului pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Anghel Saligny” a județului Vrancea. Discuțiile au avut loc, ieri, la ședința Colegiului Prefectural, unde a fost prezentat un bilanț al acțiunilor pompierilor vrânceni în primul trimestru din acest an. „Vom propune ministerului de profil o suplimentare a bugetului pentru ca dificultățile întâmpinate până în prezent să poată fi depășite”, a spus prefectul Marius Iorga. Bilanțul ISU Vrancea arată că în această perioadă au fost 2116 acțiuni, comparativ cu 1699 acțiuni în perioada similară a anului trecut. Majoritatea intervențiilor, 1203 cazuri, au fost pentru acordarea ajutorului medical de urgență. Au mai fost 103 intervenții pentru stingerea incendiilor și 102 intervenții pentru incendii de vegetație.

          În urma intervențiilor la incendii au fost înregistrate 7 decese, 11 răniți, un copil rănit, 30 animale mici moarte. Au fost salvate trei persoane adulte. Pompierii au precizat că pe timpul incendiilor au fost protejate bunuri și instalații în valoare de peste 131 milioane lei, comparativ cu primul trimestru din 2023 când valoarea acestora a fost de peste 23 milioane lei. Pagubele produse la incendii au fost estimate la aproximativ 3,5 milioane lei, comparativ cu 3 milioane lei anul trecut.

          Cele mai multe incendii au avut loc în Focșani – 14, Adjud – 6, Vulturu – 5, Chiojdeni, Jariștea, Panciu, Vidra – 4, Dumbrăveni, Golești, Milcovul, Mărășești  -3. Majoritatea incendiilor produse în acest an, respectiv 80 de cazuri, au fost la gospodăriile cetățenilor.

          Inspectorul șef al ISU Vrancea, colonelul Flaviu Chiscop, a subliniat și câteva dintre problemele cu care se confruntă instituția, printre care insuficiența banilor alocați prin buget, raportat la nevoile instituției, insuficiența spațiilor de garare a tehnicii de intervenție, lipsa unor poligoane și a unor baze sportive pentru pregătirea la subunitățile de intervenție, uzura fizică și morală a unei părți din tehnica de intervenție dar și absența unui medic de medicina muncii care să deservească unitățile MAI din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?