Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Proiectul catehetic „Dragostea vindecă” în Parohia Vânători

Comunicat de presă:

          În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop CIPRIAN, se desfășoară Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, în perioada ianuarie-mai 2024. Acest concurs este dedicat „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, în Patriarhia Română.

          Prin specificul său, proiectul catehetic își propune ca, prin intermediul unui ciclu de minimum trei cateheze originale subscrise temei concursului și inspirate din Programul-cadru, grupurile catehetice participante să valorifice și să pună în practică conținutul de credință al Bisericii Ortodoxe cu privire la boală, suferință și comuniunea omului cu Dumnezeu și cu aproapele său, să promoveze relația/legătura de iubire, cunoaștere, apropiere și de slujire dintre semeni, cu precădere relația tinerilor în raport cu cei în suferință, promovând dialogul, colaborarea și fapta bună izvorâtă din iubire și credință. Totodată, concursul are scopul de a contribui la intensificarea activității catehetice parohiale și a lucrului cu copiii și tinerii, astfel încât să crească numărul parohiilor care desfășoară activitate catehetică.

          În Parohia Vânători, din satul Vânători, județul Vrancea, protoieria Focșani II, sub îndrumarea părintelui protoiereu Frunză Oscar și în parteneriat cu Școala Gimnazială Vânători, preotul paroh Dima Marius Daniel a desfășurat mai multe activități de implicare a tinerilor în viața comunității, cu precădere în ajutorarea celor bolnavi și neputincioși, cât și a bătrânilor.

          În cadrul proiectului numit „DRAGOSTEA VINDECĂ”, în fiecare duminică, după slujba unde participă și tinerii implicați în acest proiect, toate darurile aduse de credincioși la Sfânta Liturghie se dau copiilor în pachete pe care aceștia le duc la casele bolnavilor și bătrânilor. Această activitate i-a făcut și pe credincioșii care aduc „prinoase” sau „jertfă” la Biserică să se bucure că pot fi de folos celor aflați în suferință.

          De asemenea, părintele profesor Dima Marius Daniel, în colaborare cu profesorul de Educație Plastică, Traian Mengher și doamnele profesoare pentru învățământul primar de la școlile din Vânători și Mircești, au coordonat activități în cadrul cărora elevii au încondeiat și au pictat ouă din lemn. În cadrul unei expoziții care va avea loc la Biserica parohială, un juriu format din cadre didactice va stabili cele mai reușite ouă pictate. Elevii care vor face cele mai frumoase lucrări vor fi premiați cu o excursie, sponsorizată de S.C. NICOALICOR SRL din Vânători, administrator domnul Țîrdea Cornel.

          Mulțumim pe această cale tuturor colaboratorilor, cadre didactice de la Școala Gimnazială Vânători și structura Mircești, domnului director, prof Andrei Cosmin Seceleanu, dar și credincioșilor care au înțeles că „Dragostea vindecă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?