Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

A murit Sorin Buzatu, preotul bisericii din Măicănești. „Drum lin, părinte bun și drag!”

S-a stins din viață, la doar 41 de ani, părintele Sorin Buzatu, preotul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Măicănești. Preotul Buzatu a murit răpus de o boală necruțătoare, la Spitalul Universitar din București, unde era internat de ceva timp. Tristul anunț al trecerii preotului Sorin Buzatu la cele veșnice a fost făcut de primarul comunei Măicănești, Răzvan Pascu, printr-o postare publicată pe Facebook, vineri, 12 aprilie:

„De astăzi, comunitatea noastră este mai săracă, odată cu trecerea la cele veșnice a părintelui Sorin Buzatu. Ca fii credincioşi ai Bisericii Ortodoxe avem certitudinea că moartea reprezintă doar o trecere, poate dificilă şi dureroasă, spre casa Tatălui ceresc, o punte spre viaţa veşnică, pe care nu mergem niciodată singuri, ci, ca întotdeauna pe drumurile vieţii, însoţiţi tainic de Dumnezeu, care are mereu ultimul cuvânt în viaţa noastră. În aceste grele momente, suntem alături de familia Părintelui Sorin Buzatu!
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!”, este anunțul făcut de primarul Răzvan Pascu.

Și Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Gologanu II a publicat pe Facebook un mesaj emoționant:

„Cu profundă tristețe am aflat de trecerea în neființă a părintelui Sorin Buzatu. Un preot minunat la care mereu găseai răspuns la orice întrebare, un om minunat și un tată dedicat întru totul familiei. Este o grea încercare pentru intreaga familie. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă orânduiască în ceata drepților. Veți rămâne veșnic în amintirile noastre și ne vom aduce cu toții aminte de momentele frumoase cu bucurie.
Hristos a Înviat.
Drum lin părinte bun și drag!”

 

Am aflat astă noapte că preotul Buzatu Sorin – cel care a păstorit cu dăruire și sfințenie în „Parohia Sfântul Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” Măicănești , județul Vrancea, a fost chemat să se alăture oastei îngerești.
L-am cunoscut pe acest minunat preot când a venit în parohie. S-a dedicat slujirii și menirii căreia îi fusese hărăzit.
Preotul Buzatu a adus biserica „Sfântul Dumitrie- Izvorâtorul de Mir” Măicănești, Vrancea – la frumusețea pe care a avut-o poate doar în timpul preotilor Valcan și Alexe.
A adus alături de enoriași -oameni pricepuți să zidească, să picteze, a plantat copaci și flori în jurul bisericii și a făcut lucrări majore și în cimitirul satului.
Părintele era un bun ascultator și povățuitor- har pe care l-a desăvârșit prin natura meseriei. Aduna copiii care veneau la biserică și le răspundea la cele mai interesante întrebări, dând dovadă de tact si înțelepciune. Era apropiat de bătrânii din sat, le alina durerile prin sfaturi, ajutoare sau mângâiere pe umăr.
Este o mare pierdere pentru familia sa tânără, pentru părinții săi și pentru enoriașii satului Măicănești, județul Vrancea.
S-a dedicat cu desăvârșire pe pământ oamenilor…
Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândul drepților!
Odihneste-te în pace părinte Buzatu Sorin!
«Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veșnic prin ceea ce dăruim.»
n. 17 decembrie 1983 – d. 12 aprilie 2024”, a scris Lina J. Martin pe Facebook.

 

Slujba religioasă de înmormântare a părintelui Sorin Buzatu va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian

Primarul primarul comunei Măicănești, Răzvan Pascu, a anunțat că preotul Sorin Buzatu va fi înmormântat marți, 16 aprilie, iar slujba religioasă va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei:

„Trupul neînsuflețit al părintelui Sorin Buzatu va fi depus astăzi, 13 aprilie, între orele 15:30-16.00, la biserica cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, din Măicănești, unde a slujit hrănind sufletele noastre prin cuvintele înțelepte, pline de har.
Slujba de citire a stâlpilor va avea loc în fiecare seară, începând cu ora 19:00.
Îl vom conduce pe ultimul drum pe precucernicul părinte Sorin Buzatu marți, 16 aprilie, când după Sfânta Liturghie de dimineață care va începe la ora 08.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian va oficializa slujba religioasă de înmormântare, începând cu ora 11.00.
Veșnică pomenire!”

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?