Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

#podcast de Vrancea 27 – Primarul Daniel Nicolaș: Nu pot să fiu „de lângă Focșani”, trebuie să fiu de la Odobești

          Îmi aduc aminte că în urmă cu 20 de ani, atunci când PSD-ul decisese să meargă pe mâna unui tânăr semi-(ne)cunoscut, care să candideze la funcția de primar al orașului Odobești, multă lume se întreba cine e, de unde a venit și ce avea să facă.

          Astăzi, puțină lume a mai rămas care să nu fi auzit de Daniel Nicolaș. În 2004 știam că avea o fabrică de sucuri, acum îl știe toată lumea datorită proiectelor îndrăznețe pe care le are în „Orașul Viilor Domnești”. Până și Mircea Badea, spune primarul, a vorbit în emisiunea sa și s-a arătat sceptic, dar, la #podcastdeVrancea, Daniel Nicolaș a lansat către cunoscutul om de televiziune, invitația de a veni la inaugurarea Observatorului Astronomic din Odobești.

          Marți, colegul Cristi ne-a spus să zâmbim la poză, ceea ce am și făcut. Am avut un dialog interesant, relaxat, mai lung decât cu alți invitați, dar așa se întâmplă cu oamenii din administrație, mai ales când au mai multe mandate și mai candidează pentru unul. Sunt foarte multe proiecte despre care vor să vorbească, pentru care au muncit alături de echipele lor.

          Am vorbit despre foarte multele locuințe construite în Odobești, fie că sunt pentru tineri, de serviciu sau de necesitate, constituite în noi cartiere, despre atribuirea de suprafețe de teren pentru tineri, despre infrastructura stradală și cea sportivă, iluminatul public și transportul public, creșe-grădinițe-școli-licee, parcuri, piste de bicicletă, rețele de alimentare cu apă, de alimentare cu gaze, sistem de canalizare, asfaltări de străzi, clădirea Gării – monument istoric, desființarea Spitalului din Odobești, despre proiectele privind construirea Observatorului Astronomic, a Planetariului, a unei plaje artificiale, a unei substații de pompieri.

          Am vorbit și despre locurile de muncă din Odobești, ce firme oferă joburi oamenilor din zonă – Vincon, Aurora, Paco, cramele din zonă, etc – și cum de a crescut atât de mult populația orașului.

          Am discutat despre alegerile locale, următorii pași în cariera sa politico-administrativă, despre viitorul președinte al Consiliului Județean, un pic despre Focșani și despre lupta care se dă între PSD și PNL la nivel local și județean, deși la nivel central formează o coaliție.

          Cu emoție, primarul Daniel Nicolaș a vorbit despre moartea tatălui său într-un accident de mină și despre dragostea mamei sale, despre puterea acesteia de a crește trei copii – doi băieți și o fată. Sora lui Daniel Nicolaș este diplomat de carieră, iar fratele său a fost marinar. Înainte de a fi primar în Odobești, Daniel Nicolaș a fost om de afaceri, avându-l partener pe fratele său, iar acest parteneriat continuă și astăzi.

          Daniel Nicolaș este căsătorit cu Daniela Nicolaș, director la DGASPC Vrancea, iar împreună au un băiat și o fată cărora consideră că le-au asigurat „cei 7 ani de-acasă” și, chiar dacă au mai făcut și „lucruri trăznite”, au valori ale familiei, credință și frica de Dumnezeu.

          Vă invit să urmăriți dialogul pe canalul nostru de YouTube – Monitorul de Vrancea.

          La rubrica Podcasturi găsiți toate emisiunile noastre. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru mesaje.

          Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

          De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

          Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

          Ne găsiți și pe:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea 

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/ 

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

1 COMENTARIU

  1. Felicitări d_lui Primar Nicolas Ghe. Daniel ptr.tot devotamentul cu, care s_a implicat în realizarea proiectelor, și nu numai ca edil, ci și a ceea ce înseamnă a fi „OM”!. Multa sănătate și putere de munca! Tot respectul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?