Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

FOTO: Clădirea Primăriei Vintileasca va fi reabilitată, iar iluminatul public modernizat

          Primăria Vintileasca a demarat recent două proiecte de investiții. Este vorba de proiectul Eficientizare energetică pentru clădirea Primariei comunei Vintileasca și cel privind modernizarea iluminatului public în toată comuna. Primul proiect vizează: Lucrări de izolare termică a anvelopei cladirii; Echiparea cu panouri fotovoltaice; Reabilitarea instalațiilor termice, sanitare și electrice; Echiparea cu panouri fotovoltaice; Reabilitarea instalațiilor termice, sanitare și electrice; Modernizarea sistemului de iluminat, respectiv iluminat cu led; Reparare şarpantă şi învelitoare; Reparare sistem de colectare ape meteorice; Reparare trotuare de protecţie. Valoarea investiției este de 330 de mii de lei și este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul Componenta 10 – Reabilitare moderată a clădirilor publice.

          Cel de-al doilea proiect vizează modernizare iluminat public, iar valoarea investiției este de 839 de mii de lei. Finanțarea este asigurată de Administrația Fondului de Mediu și este sută la sută nerambursabilă. În cadrul acestui proiect vor fi montate 404 lămpi led economice. „Este vorba de un proiect ce vizează modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public. Va fi un sistem de iluminat modern și eficient, cu comandă inteligentă în ceea ce privește timpii de funcționare și intensitatea luminoasă“, a afirmat primarul Tudorel Vâlcociu.

          Primăria Vintileasca mai are în derulare și alte proiecte de investiții, precum „Modernizare drumuri comunale, comuna Vintileasca, județul Vrancea”. Valoarea totala estimată a investiției este de 4 milioane de lei. Traseele pe care urmează să se execute lucrările sunt nemodernizate, pietruite cu balast în amestec cu pietriș și nisip. Acestea se desfășoară pe teritoriul administrativ al comunei Vintileasca, traversând localităţile Vintileasca, Neculele și Bahnele și au o lungime totală de 3,2 kilometri.

          De asemenea, autoritățile locale din Vintileasca vor construi un Centru comunitar integrat de asistență socială în satul Neculele. Valoarea investiției este de 150 de mii de euro. Prin realizarea unui astfel de centru, se dorește dezvoltarea serviciilor medicale necesare populației pe care o deservește personalul din asistența medicală comunitară și cel din medicina primară, pentru a crește accesul acesteia la servicii medicale de calitate. În spațiile din cadrul centrului comunitar integrat cu destinație de activitate medicală/asistență medicală comunitară și asistență socială, se vor derula, conform unui calendar stabilit, activități de asistență socială și activități medicale necesare în comunitățile cu acces redus la servicii medicale (analize și consultații medicale de specialitate, consiliere psihologică, planificare familială, caravane medicale, screening, promovare și prevenție, telemedicină, etc). Activitatea principală este cea de promovare și prevenire, cu scopul îmbunătățirii indicatorilor stării de sănătate a populației și realizarea activităților medico-sociale necesare întreținerii vieții și asigurarea incluziunii sociale

          Primăria Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Construire baza sportivă TIP 2 încălzire electrică”. Baza sportivă va fi construită în vecinătatea Școlii Gimnaziale „Regina Maria“ din localitate. Finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Baza sportivă de la Vintileasca va avea o  suprafață de 1.508 metri pătrați, cu un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis, vestiare, alei pietonale și spații verzi. Clădirea va avea două vestiare dotate fiecare cu grup sanitar, camera pentru arbitri, un cabinet medical, un birou, o cameră tehnică și o magazie. Valoarea estimată a investiției este de 2 milioane de lei, plus TVA.

          Totodată, administrația locală din Vintileasca mai are în derulare proiectul de investiții „Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul UAT Vintileasca, județul Vrancea“. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de aproximativ 6 kilometri și va funcționa gravitațional. Pe rețeaua de canalizare se vor monta 144 cămine de vizitare de linie, schimbare de direcție. Valoarea investiției este de peste 4,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?