Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu liberalii vrânceni. Le-a vorbit despre situația economică din județ și despre traseismul politic

          Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă, la Focşani, că alegerile nu se câştigă doar pe Facebook sau alte reţele de socializare, ci mai ales prin comunicarea faţă în faţă şi le-a recomandat liberalilor din Vrancea să meargă „din uşă în uşă, din poartă în poartă”, pentru a-i convinge pe oameni să îi voteze. (…) „Vă spuneam că trebuie să mergem să le vorbim oamenilor pentru că altfel le vorbesc alţii, folosesc abuziv aceste instrumente de comunicare şi, din păcate, oamenii deja cred mai mult ce văd pe Facebook, pe Tik-Tok, pe Instagram decât ceea ce este cu adevărat în realitate şi mai ales ceea ce pot să înţeleagă prin comunicarea faţă în faţă. Ca atare, activul de partid trebuie să folosească toate instrumentele de comunicare şi, de asemenea, să meargă din uşă în uşă, din poartă în poartă, pentru a-i convinge pe oameni. În felul acesta veţi reuşi cu adevărat să câştigaţi Vrancea”, le-a transmis Nicolae Ciucă liberalilor prezenţi la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Vrancea.

          Liderul liberalilor a vorbit şi despre decalajul economic pe care Vrancea îl înregistrează faţă de restul ţării. „PIB în Vrancea este de 15,9 miliarde lei, atât a produs Vrancea anul trecut, ceea ce reprezintă 1% din PIB la nivel naţional. PIB-ul pe cap de locuitor în Vrancea este 9.569 de euro, ceea ce reprezintă un decalaj faţă de PIB-ul la nivel naţional de 43,6%. Salariul mediu net în Vrancea este de 3.221 lei, ceea ce reprezintă un decalaj de 26,5% faţă de salariul mediu net la nivel naţional. Într-adevăr, dacă ne uităm la creşterea economică pe anul trecut, aici am avut o creştere cu 3%, adică cu un procent mai mare decât media la nivel naţional. Dar sunt alte cifre de care trebuie să ţinem cont. Numărul de angajaţi este aproape de 60.000. Dar acum trebuie să ne ducem să vedem ce înseamnă mediul privat în Vrancea. Şi m-am uitat la primele zece cele mai mari firme private. Numărul de angajaţi este de 5.860, ceea ce reprezintă 10% din numărul total de angajaţi. Iar cifra de afaceri a primelor zece companii este de 2,5 miliarde lei. Asta reprezintă sub 1% din cifra de afaceri la nivel naţional, care este de 2.700 de miliarde de lei”, a spus Ciucă.

          Preşedintele PNL a declarat, vorbind despre traseismul politic, că aceia care aleg să facă acest pas „sunt nişte dezertori politici, nu sunt oameni politici”. Potrivit liderului liberalilor, impresia că ei ar putea obţine mai mult plecând la alt partid politic este falsă, pentru că fondurile europene se dau numai cu respectarea procedurilor şi reglementărilor în vigoare. „Modul acesta în care se face politică şi se încearcă obţinerea de rezultate în alegeri, prin a lua primari, prin a-i împinge să se încadreze pe parcursul acesta de traseist este absolut greu de înţeles, bolnav de demult şi nici nu ştiu dacă avem vreun medicament să putem să tratăm”, a afirmat Nicolae Ciucă. El a spus că „este şi jenant şi dovedeşte lipsa de statornicie şi lipsa de înţelegere a argumentelor pentru care te-ai angajat într-o construcţie politică, într-o responsabilitate pentru oamenii pe care îi reprezinţi”. (…) Alături de Nicolae Ciucă s-a aflat secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Foto: (c) Dana LEPĂDATU / AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?