Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609
Ediția: Luni 22 aprilie 2024 Nr. 6609

VIDEO: Echipa de robotică merge în SUA, cu susținerea Primăriei Focșani

          Câștigătorii finalei naționale a Concursului ”FIRST Tech Challenge”, echipa de robotică “AI Citizens” a Colegiului Național “Al. I. Cuza” își continuă visul!, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani. În cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Focșani a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care a fost alocată suma de 160 mii lei care va asigura deplasarea echipei la la Campionatul Mondial First Tech Challenge, care va avea loc în Houston, în perioada 14-24 aprilie 2024. Totodată, cu banii pe care urmează să îi primească, echipa își va lua componente pentru roboții pe care îi vor prezenta în SUA, precizează sursa citată.
Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, Primarul Cristi Valentin Misăilă și președintele de ședință, consilierul local Victor Dumitru le-au oferit diplome de excelență celor 12 membri ai echipei.
          „Rezultatele obținute de elevii de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” confirmă eforturile administrației locale de a susține performanța în educație și investițiile realizate la unitățile de învățământ din Municipiul Focșani. Felicitări echipei de robotică pentru performanța de până acum și vă așteptăm cu vești bune de la Houston! Să îi felicităm pe: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici și pe profesorul coordonator Tiberiu Oprea”, se mai arată în comunicatul Primăriei Focșani.
          Și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a felicitat și i-a încurajat pe cei 12 tineri să facă totul pentru a-și îndeplini visele. Acesta a amintit că Vrancea a primit în 2007 Premiul „Cea mai prietenoasă regiune pentru tineri“. „Vă felicit pentru performanța pe care ați obținut-o. Vă felicit și vă încurajez să mergeți mai departe pentru că aceasta este singura cale de realizare a proiectelor. Învățătura este singura cale de a scăpa de sărăcie. Consiliul Județean Vrancea are o lungă tradiție de sprijinire a elevilor și a tinerilor. Vreau să vă aduc aminte numai anul 2007 când personal am primit de la președintele Asociației Regiunilor Europene (ARE), Riccardo Illy, în cadrul Adunării Generale ce a avut loc la Udine, în Italia, Premiul «Cea mai prietenoasă regiune pentru tineri» care a fost acordat județului Vrancea. Încurajez Consiliul Județean și aparatul de specialitate să susțină în continuare astfel de manifestări și poate vom mai obține un asemenea premiu la nivel european și nu numai“, a spus vicepreședintele Marian Oprișan. Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri, în ședință ordinară, alocarea sumei de 70.140 lei net echipei de robotică „AI Citizens“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?