Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Electrica va construi un parc fotovoltaic în comuna Vulturu

Electrica va construi un parc fotovoltaic în comuna Vulturu. În acest sens societatea amintită a scos la licitație un contract ce vizează realizarea de lucrări de racordare și întărire rețea pentru racordarea la rețeaua electrică a locului de producere/ locului de consum și de producere Parc Fotovoltaic Green Energy Vulturu. Contractul va fi încheiat cu Sucursala Vrancea a societății Electrica și are o valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Electrica a achiziționat acest proiect de la compania Green Energy Consultancy&Investments SRL, care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice. Green Energy Consultancy&Investments SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”, cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea), situat în zona comunei. Prețul estimat al tranzacției este de 600.000 de euro.

Prețul final a fost determinat prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. Tranzacția s-a încadrat în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019  -2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

Compania a informat piața de capital în data de 6 iulie 2022 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părțile sociale ale companiei Green Energy Consultancy&Investments SRL. Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,85 de milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?