Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Primarul Misăilă vine în sprijinul cuziștilor campioni! Echipa AICitizens are nevoie de ajutor pentru a participa la etapa internațională a FIRST Tech Challenge

Echipa de robotică AICitizens din cadrul Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani, care s-a calificat la etapa internațională a FIRST Tech Challenge și va reprezenta România în SUA la competiția de la Houston – Texas, are nevoie de sprijin. Elevii cuziști care au impresionat pe 24 martie la finala competiției naționale FIRST Tech Challenge România de la Iași, fac ultimele pregătiri pentru competiția de la nivel mondial, iar pe pagina de Facebook a echipei au fost postate câteva informații:

În urma câștigării etapei naționale a competiției FIRST Tech Challenge alături de echipele WHATT´S UP și TEHNOZ, echipa noastră s-a calificat la faza mondială ce va avea loc în SUA, în Texas, la Houston. În cadrul acestei competiții, noi a trebuit să realizăm un robot după un concept propriu, care a avut de îndeplinit diferite sarcini anunțate în septembrie, la începutul sezonului. (…) Ca performanță individuală, echipa noastră se clasează, în acest moment, pe primul loc în lume”.

Totodată, AICitizens a lansat și un apel: „Costurile necesare deplasării la această competiție sunt foarte mari. Dacă credeți că ne puteți susține, ne puteți contacta la adresa de e-mail:aicitizens160@gmail sau în privat, pe conturile noastre de social media”. Cine sunt ei, se explică tot în postare: „12 elevi ai Colegiului Național ,,Al. I. Cuza” Focșani, clasele 7 – 11 și un mentor. Suntem printre cele mai tinere echipe de FTC din România.

La etapa regională am câștigat premiul Inspire Award 2nd place care face parte din cea mai prestigioasă categorie de premii a competiției și Winning Alliance 1st pick care ne-a adus câștigarea Campionatului Regional în materie de meciuri. La etapa națională am luat premiile Control Award 1st place și Winning Alliance Captain acesta fiind premiul ce ne-a adus calificarea la etapa internațională de la Houston, Texas. Pe 16 aprilie urmează să reprezentăm România în cadrul Campionatului Mondial de Robotică, împreună cu alte 3 echipe”.

AICitizens, al căror mentor este prof. Tiberiu Oprea, sunt Petru Stoica – clasa a XI-a A, Rareș Constantinescu – a XI-a A, Rami Stănilă – a VII-a A, Irina Curcă – a VII-a A, Elisa Baciu – a VII-a A, Bianca Gorgan – a VII-a A, Tudor Bernovici – a VII-a A, Ștefania Găină – a X-a A, Marius Hanu – a IX-a C, Raul Bușilă – a IX-a A, Daniel Lupu – a X-a B și Matei Sandu – a X-a B.

 

ULTIMA ORĂ! Comunicat de presă, Primăria municipiului Focșani:

Susținem performanțele echipei de robotică!

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a inițiat un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 160 mii lei prin care să fie asigurată deplasarea echipei de robotică în Statele Unite ale Americii la Campionatul Mondial First Tech Challenge, care va avea loc în Houston, în perioada 14-24 aprilie 2024.
Banii vor acoperi cheltuielile echipei pe parcursul deplasării în SUA.
Totodată se vor aloca banii necesari pentru achiziția de componente mecanice, electronice dar și materiale consumabile necesare participării.
Proiectul inițiat de Primarul Cristi Valentin Misăilă și susținut de către consilierii locali Liviu Macovei și Cornel Gheoca va fi supus aprobării în cadrul ședinței Consiliului Local Focșani de joi, 28 martie 2024.
Echipa de robotică „AI Citizens” care se va deplasa la Campionatul Mondial din Houston este formată din elevii Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici și profesorii îndrumători Tiberiu Oprea, Mihaela Victoria Oprea.
Suntem mândri de performanța obținută de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza”  la competiția care a reunit cele mai puternice echipe de robotică din România și îi susținem pentru a obține cele mai bune rezultate la competiția din SUA.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?